Πηγή: 902 11/9/2023

Αυτές τις ημέρες μαζί με τα σφιγμένα στομάχια από τις εικόνες στην Καρδίτσα, την Λάρισα, τον Βόλο δεν είναι λίγες οι φορές που πήραμε δύναμη για να σφίξουμε ξανά τις γροθιές μας, για να «υποκλιθούμε» στην δύναμη του εργατικού κινήματος, στα εκατοντάδες χιλιάδες απλωμένα χέρια προς τον λαό της Θεσσαλίας, που τον ξεκολλάνε από τις λάσπες και του δίνουν βαθιές ανάσες για να συνεχίσει να ζει.

Ένα τέτοιο συγκλονιστικό στιγμιότυπο κατέγραψε η κάμερα του 902.gr που βρισκόταν στον Παλαμά Καρδίτσας τις προηγούμενες ημέρες.

Είναι Κυριακή το πρωί. Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Στέκι αλληλεγγύης και διεκδίκησης πλημμυροπαθών, που στεγάζεται στον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά. Καταφτάνει το πούλμαν και αρχίζουν να κατεβαίνουν οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, γιατροί. Από δίπλα και αμάξια μεμονωμένα.

Εργάτες και εργάτριες από την Αττική που φτάνουν με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να βοηθήσουν τον καθαρισμό των σπιτιών του χωριού, την απάντληση υδάτων. Να στηρίξουν τον κόσμο της περιοχής που ψάχνει στο βιος του να δει τι σώνεται, πως θα συνεχίσει να ζει.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή καμία οργανωμένη ομάδα με ευθύνη του κράτους δεν έχει φτάσει στα χωριά να βοηθήσει. Οι πρώτοι που οργανωμένα συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη υπόθεση είναι οι αντιπροσωπείες των συνδικάτων της Αττικής…

Τα λόγια του Κ. Τζέλλα, προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλους του αγροτικού συλλόγου Παλαμά απλά και ζεστά: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Δεν θέλουμε να ανταποδώσουμε σε μία καταστροφή. Σε αγώνες που θα κάνετε σαν αγρότες είμαστε δίπλα σας. Γιατί μαζί παλεύουμε ούτως ή άλλως! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο Παλαμάς, η Καρδίτσα σας ευχαριστούμε…».