Φωτο: Χρήστος Αβραμίδης

Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς διοργανώθηκε ανάγνωση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού από Drag Queen. Στόχος των διοργανωτών ήταν η αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων, και το να γίνει κατανοητό πως «τα χρώματα και τα παιχνίδι δεν έχουν φύλο», αλλά και το ότι «κάθε παιδί μπορεί να παίζει με όποιο παιχνίδι αυτό επιθυμεί, χωρίς διακρίσεις».

Όμως, όταν έγινε γνωστή η εκδήλωση, εθνικιστικές ομάδες της πόλης ξεκίνησαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα και κάλεσαν σε συγκέντρωση για να ακυρωθεί η εκδήλωση. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, οι διοργανωτές μετέφεραν την έδρα της εκδήλωσης τόσο για να χωράνε οι γονείς και τα παιδιά που ήθελαν να παρακολουθήσουν, όσο και για να μην εκτεθούν τα παιδιά σε βίαιες αντιδράσεις.

Έτσι, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά και ο νέος χώρος που την φιλοξένησε γέμισε από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Την εμφάνισή τους έκαναν μονάχα 7 ακροδεξιοί οι οποίοι απωθήθηκαν από την αντιφασιστική περιφρούρηση και στη συνέχεια παρέμειναν πίσω απ’τον κλοιό των ΜΑΤ.

Δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση, που ανέβασε στα Social Media ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, με την Drag Queen, RawBee Candles να διαβάζει το παραμύθι στα παιδιά και να συζητάει για τη σημαία Υπερηφάνειας.

Αξίσει να σημειωθεί πως την εκδήλωση διοργάνωσαν το Thessaloniki Pride, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», καθώς και μια πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών του τμήματος Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.