Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Ελληνοφρένεια και στον Χρήστο Αβραμίδη, λίγο πριν τη συναυλία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η οποία διεξήχθη στα πλαίσια του 3ου ελευθεριακού φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων & συλλογικοτήτων και δέχθηκε την επίθεση της αστυνομίας με χημικά. Για την ακρίβεια πρόκειται για μία συζήτηση του γνωστού τραγουδοποιού με τον φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη. Στη συνέχεια μετά από παρότρυνση του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στην κουβέντα μπήκαν και οι τεχνικοί που κατέγραφαν τη συνέντευξη, όλοι πρώην και νυν φοιτητές του ΑΠΘ.

Ο γνωστός τραγουδοποιός μίλησε για την πανεπιστημιακή αστυνομία, και δήλωσε πως ένιωσε μεγάλη ανάγκη να επισκεφτεί το ΑΠΘ να τραγουδήσει για τους φοιτητές.

Δήλωσε, μάλιστα, την στήριξή του σε όσους αντιστέκονται στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και σχολίασε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το «χούι της δεξιάς». Εκτός αυτών, μίλησε για τη ματαιότητα, για την «πατροκτονία» στην τέχνη και για το νόημα του να αντιστέκεσαι. Περιέγραψε μια ιστορία με ασφαλίτες από το χωριό του και μίλησε για το μαύρο μέλλον της σημερινής νεολαίας, συγκρίνοντάς του με τις καλύτερες προοπτικές που είχε η γενιά του, χάρη στις θυσίες και στους αγώνες που είχαν προηγηθεί.

Πέραν τούτων δέχτηκε να αναλύσει το αγαπημένο τραγούδι του Γιάννη Ντουσάκη, την «Ηλιόπετρα» και να μιλήσει επίσης για την ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Μαρκάκο, τον Μάνο Μαλαμη και τον Μιχάλη Σερενίδη για την τεχνική βοήθεια.