Πηγή: TPP

Συνεχίζοντας τις αντιεπιστημονικές της θέσεις αναφορικά με την θεία κοινωνία το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, παραδέχτηκε ότι συνεχίζει κανονικά να μεταλαμβάνει θεία κοινωνία υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα «άλλο θέμα» από το επιδημιολογικό κομμάτι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA και ερωτηθείσα αν οι ιεράρχες στη χώρα μας αποτέλεσαν πρόβλημα ως προς την διάδοση του κορονοιού η Ε. Γιαμαρέλλου είπε «πιστεύω ναι, το θέμα της μάσκας αποτέλεσε ένα πρόβλημα». Ωστόσο, η καθηγήτρια έκανε την παραδοχή μονάχα ως προς το κομμάτι της μάσκας. «Είτε είσαι αρχιερέας ή αρχιεπίσκοπος ή απλός ιερέας κινδυνεύεις εξίσου. Επομένως όλοι μας πρέπει να φοράμε τη μάσκα μας. Τώρα πια όλοι οι οργανισμοί τονίζουν τη μάσκα, τη μάσκα, τη μάσκα και βέβαια τις αποστάσεις» είπε ακόμα.

 

Ερωτηθείσα αν ακόμη και τώρα που η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιδεινωμένη συνεχίζει να κοινωνεί η Ε. Γιαμαρέλλου έσπευσε να πει «ασφαλώς, ούτε συζήτηση. Μιλάμε όμως μόνο για την αγία κοινωνία, εντάξει; Το μεγαλύτερο μυστήριο».

Ένας δημοσιογράφος από το πάνελ σχολιάζει τη θέση που έχει παρουσιαστεί από κάποιους λοιμωξιολόγους στη χώρα μας ότι «με την κατάποση δεν μεταδίδεται ο ιός παρά μόνο με την εισπνοή» λέγοντας ότι του προκαλεί εντύπωση ότι και η κα Λινού έχει πει ότι μεταλαμβάνει κανονικά με την κα Γιαμαρέλλου να απαντάει «μα τι σημασία έχει αν λες κατάποση ή εισπνοή. Ή πιστεύεις ότι είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις και τελειώσαμε. Ξεκάθαρα αυτά. Νομίζω δε χρειάζεται άλλη συζήτηση για αυτό, τουλάχιστον για τη δικιά μου θέση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας παρουσιάζει αντιεπιστημονικές θέσεις ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, οι θέσεις της έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών, γιατρών και άλλων υγειονομικών. Πριν λίγους μήνες απαντώντας στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απάντησε, λέγοντας ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».