Αναδημοσιεύουμε δύο βίντεο με τον γνωστό καλλιτέχνη, Βασίλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος έφυγε από ανακοπή καρδιάς το 1999 σε ηλικία 79 ετών. Έγινε γνωστός ως ηθοποιός, αλλά και ως δάσκαλος υποκριτικής. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Νοεμβρίου του 1920 και πήρε μέρος στην Αντίσταση, με το ΕΑΜ. Το 1958 ιδρύει το «Νέο Θέατρο». Το 1972 θα συγγράψει μαζί με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο την τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι Εκείνος» η οποία έγινε πολύ δημοφιλής με το έξυπνο αντικαθεστωτικό σενάριο και διαλόγους.

Οι κυριότερες ταινίες του, είναι οι «Μαρίνος Κονταράς», «Νόμος 4000», «Ψηλά τα Χέρια Χίτλερ», «Το Αμαξάκι», «Ερωτικές Ιστορίες» και το «Μάθε Παιδί μου Γράμματα», του οποίου το απόσπασμα δημοσιεύεται στην παρούσα δημοσίευση. Για αυτήν την ταινία βραβεύτηκε από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1981.

Ο Διαμαντόπουλος έλεγε σε συνέντευξή του στο «Ριζοσπάστη»: «Εγώ ευτυχώς δεν έχω πάψει να ονειρεύομαι. Δεν έχω πάψει να θέλω. Βέβαια αυτό κοστίζει κόπους, διαψεύσεις. Ομως αυτό δε με πειράζει. Το να αγωνίζεται κανείς είναι κι αυτό μια ηδονή». Στα βίντεο υπάρχει το απόσπασμα από μια συνέντευξη του Διαμαντόπουλου και επίσης το γνωστό απόσπασμα από την ταινία «Μάθε Παιδί μου Γράμματα».