Μπολσονάρου, Βραζιλία, φασίστας, Ρίο

Πηγή: Info-war.gr

Σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρέος της Βραζιλίας, η νέα κυβέρνηση Μπολσονάρο σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει ή να καταργήσει περίπου 100 δημόσιες επιχειρήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίων Έργων, Γκόμες ντε Φρέιτας.

Ο Υπουργός δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχουν περίπου 100 επιχειρήσεις, από τις οποίες άλλες θα ιδιωτικοποιηθούν και άλλες θα κλείσουν, γιατί η λειτουργία τους δεν έχει σήμερα καμία λογική. «Το κλείσιμο αυτών των δημόσιων επιχειρήσεων θα μας βοηθήσει να δώσουμε κονδύλια από τον προϋπολογισμό σε άλλες προτεραιότητες», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Μπολσονάρο είχε μεταξύ άλλων υποσχεθεί ότι θα κλείσει και τις 138 συνολικά κρατικές επιχειρήσεις. Εκλέχθηκε τον Οκτώβριο και ορκίστηκε την 1η Ιανουαρίου 2019. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να μειώσει το χρέος της Βραζιλίας περίπου κατά 20%, πράγμα που θα επιδιώξει κυρίως μέσω ιδιωτικοποιήσεων.

Η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες με τις περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Petrobras και η Eletrobras. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η νέα δεξιά κυβέρνηση θα μπορούσε να εκποιήσει μόνο κάποια μέρη από τις περιουσίες των δημόσιων επιχειρήσεων.