Πηγή: Κατιούσα

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Και ο σύγχρονος εξοπλισμός των CRS [Τα ΜΑΤ στην Γαλλία] δεν κάνει το “μάγκα” στο δρόμο -όσο κι αν πολλές φορές οι δυνάμεις καταστολής πουλάνε “νταηλίκι” εκ του ασφαλούς, κυρίως εκεί που τους παίρνει και εις βάρος των αδύναμων.

Ένας Γάλλος ματατζής λοιπόν βρήκε το δάσκαλό του, σε ένα διαδηλωτή που τον πήγε καροτσάκι, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης μικρής έντασης στις χτεσινές συγκεντρώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία. Κάποιος -πιθανότατα φίλος του πυγμάχου διαδηλωτή- κατέγραψε ερασιτεχνικά τη σκηνή με το κινητό του και το ανέβασε στο διαδίκτυο, ντύνοντάς το μουσικά με το soundtrack της ταινίας “Ρόκι”.

Ο άνδρας των CRS φαίνεται να αδυνατεί να προστατευτεί και να δέχεται στωικά τις μπούφλες, σα Ρωμαίος λεγεωνάριος από Αστερίξ, που δεν έχει βρει αντίδοτο στο μαγικό ζωμό. Ο οποίος, σε αυτήν την περίπτωση, έχει ένα και μόνο όνομα: συλλογικός και οργανωμένος ταξικός αγώνας.

Δεν ξέρουμε τι γίνεται στο τέλος του βίντεο, όπως δεν ξέρουμε τι (και αν) θα βγει κάτι από αυτές τις κινητοποιήσεις. Το βέβαιο είναι πως ο εθχρός είναι πάνοπλος -όχι μόνο με όπλα και ΜΑΤ- και ο μόνος τρόπος να τον νικήσουμε είναι ο μαγικός ζωμός που λέμε παραπάνω.