Αλιεύσαμε από το facebook του Θανάση Καμπαγιάννη
Η σημερινή παρέμβαση του Χρυσοχοΐδη στη Βουλή για τα αστυνομικά αίσχη της χτεσινής μέρας είναι γεμάτη ψέματα και ιδεολογικές κορόνες. Ωστόσο, ένα σημείο πρέπει να τονιστεί και ένα να απαντηθεί.
Το πρώτο είναι ότι ο Υπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη της προσαγωγής και σύλληψης των δικηγόρων που τελούσαν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα. Όχι μόνο δεν αρνείται την εντολή, αλλά την εντάσσει στα πλαίσια μιας δήθεν ισονομίας: “οι φωνακλάδες επώνυμοι” και η “κάποια καλή κοινωνία της Αθήνας” που “δεν εξαιρείται της νομιμότητας” είναι φράσεις που περιγράφουν (και) τους συνηγόρους, όσο και αν προσωπικά θα μπορούσα να τις απεκδυθώ ως καταγόμενος από τα Τρίκαλα.
Για να επικαλεστώ τη δική μου περίπτωση, το γεγονός ότι η αστυνομία προσήγαγε εν γνώσει της συνήγορο υπεράσπισης εν ώρα εργασίας προκύπτει αδιάσειστα από το γεγονός ότι δεν μου επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο περί άσκοπης μετακίνησης! Κι αυτό γιατί έγινε αποδεκτό ότι βρισκόμουν στο σημείο στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων μου. Η στοχοποίηση συνηγόρων υπεράσπισης εν ώρα εργασίας είναι η απαρχή του ολοκληρωτισμού και εκθέτει διεθνώς την Ελληνική Δημοκρατία, όσο και αν ο Υπουργός απορρίπτει όλες αυτές τις “αριστερές ευαισθησίες”.
Το δεύτερο είναι ότι ο Υπουργός μάς κατηγορεί γιατί δεν κάναμε rapid test σε ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ που μετέβη στην Πέτρου Ράλλη και στοχοποιεί συγκεκριμένα εμένα και τον συνάδελφό μου Κώστα Παπαδάκη που υποβάλαμε μήνυση στον Αττικάρχη. Παραθέτω εδώ όλο το χωρίο: “…6 μόνο δέχθηκαν να κάνουν τεστ που τους προτάθηκε και προσφέρθηκε διότι βρέθηκαν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού. Οι υπόλοιποι, αρνήθηκαν αγέρωχα, το μίσος στον «εχθρό», κυριάρχησε της ευθύνης. Ναι, η πιθανότητα να κολλήσουν συμπολίτες τους υποχωρεί μπροστά στο φανατισμό της καταγγελίας, μπροστά στην αδιαλλαξία της εχθροπάθειας. Κι αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν και μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει πια όρια”.
Πράγματι, ο παραλογισμός, η άγνοια και η εργαλειοποίηση της πανδημίας δεν γνωρίζουν όρια. Συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού υπήρξαν όντως χτες, όχι όμως στην οδό Ναυαρίνου – όπως εξάλλου ο ίδιος ο υπεύθυνος των μέτρων τάξης ομολογεί σε δήλωσή του που υπάρχει on camera – αλλά στο κλειστό αμφιθέατρο της Πέτρου Ράλλη, στο οποίο στοιβάχτηκαν 62 προσαχθέντες και 20 περίπου αστυνομικοί, κατά παράβαση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Ένα rapid test λίγη ώρα μετά τον συγχρωτισμό δεν θα είχε καμία απολύτως διαγνωστική αξία για τα γεγονότα της ίδιας ημέρας, μιας και η ανακάλυψη τυχόν θετικού κρούσματος από τον συνωστισμό που δημιούργησε η Αστυνομία στις 6/12 θα είναι δυνατή μόνον μετά την παρέλευση κάποιων ημερών.
Όσο δε με αφορά, ενημερώνω τον Υπουργό ότι είχα ήδη προ ημερών προχωρήσει σε μοριακό τεστ κατόπιν επαφής μου με θετικό κρούσμα, συγκεκριμένα με αστυνομικό που κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και τον οποίο εξέτασα ως συνήγορος στις 19/11, για τον οποίο η ΕΛΑΣ ενημέρωσε το δικαστήριο ότι βρέθηκε θετικός την 24/11. Μετά από ολιγοήμερη καραντίνα στην οποία υποβλήθηκα, βρέθηκα αρνητικός στο τεστ στο οποίο υπεβλήθην με δικά μου έξοδα (60 ευρώ, προ διατίμησης).
Αυτά τα λίγα για το ποιός ενδιαφέρεται για τη δημόσια υγεία και ποιός την θέτει σε διακινδύνευση, υπέχοντας μάλιστα και ποινικές ευθύνες οι οποίες θα αναζητηθούν μέχρι τέλους.