Αλιεύσαμε τρολιά από Το Βατράχι

Νέες μεθόδους για την είσπραξη των οφειλών επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να γυρνάει τους πολίτες ανάποδα προκειμένου να μαζέψει ότι χρήματα έχουν πάνω τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, ειδικές ομάδες του ΣΔΟΕ με ιδιαίτερα εύσωμους ελεγκτές θα αναποδογυρίζουν πολίτες χωρίς προειδοποίηση και θα τους τινάζουν μέχρι να πέσουν όσα κέρματα ή χαρτονομίσματα έχουν στις τσέπες τους.

«Ξέρουμε ότι δεν είναι ιδανική επιλογή, αλλά δυστυχώς η ανάγκη είσπραξης των φόρων μας υποχρεώνει να προβούμε σε κάπως ανορθόδοξα μέτρα» παραδέχονται πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως τονίζουν, το τίναγμα θα γίνεται με σεβασμό στον πολίτη. «Μετά θα τους επιστρέφουμε στην όρθια θέση» επισημαίνουν.

Το υπουργείο εξετάζει και άλλα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα, όπως το έντονο ταρακούνημα συνταξιούχων μέχρι να πουν πού έχουν κρυμμένες τις λίρες, φορολόγηση με ΕΝΦΙΑ για όσους μένουν πολλή ώρα ακίνητοι και κατάργηση του αφορολόγητου στο χαρτζηλίκι των παιδιών κάτω των 10 ετών.

Τέλος, σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οικονομικό επιτελείο μελετά το ενδεχόμενο να μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους καταβάλλοντας ένα νεφρό ή δίνοντας τον πρωτότοκο γιο τους στο κράτος.