Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργο Πατούλη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο άριστος δήμαρχος που στηρίζεται από κόμμα προσηλωμένο στις αρχές της αξιοκρατίας, διώκεται για ρουσφέτι υπέρ ιδιωτικής κλινικής.

Η συγκεκριμένη κλινική, διενεργούσε παράνομα χειρουργικές επεμβάσεις, παρά τις αντίθετες οδηγίες του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, ενώ ο Γιώργος Πατούλης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φέρεταιι να την προστάτευε με ιδιαίτερο ζήλο.

Μαζί με το Γιώργο Πατούλη, διώκονται ποινικά ακόμα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν για μια σειρά ενεργειών, χάρη στις οποίες η ιδιωτική κλινική παρέμεινε σε λειτουργία, όπως η απόρριψη καταγγελιών εναντίον της και αδιαφορία για πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο κείμενο αναφέρεται η “αδικαιολόγητη εμμονή” του κ. Πατούλη και των άλλων μελών του Δ.Σ. του ΙΣΑ “στη συνέχιση λειτουργίας της εταιρίας”