Δαρβίνος, Θεωρία της Εξέλιξης, σχολείο

Πηγή: Ατέχνως

Δημοτικό σχολείο στη Βρετανία ακύρωσε την προγραμματισμένη θεατρική παράσταση των παιδιών με θέμα το Δαρβίνο και τη Θεωρία της Εξέλιξης, επειδή ορισμένοι Χριστιανοί γονείς θεώρησαν ότι η παράσταση «κοροϊδεύει τα πιστεύω τους».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να αντικαταστήσει την παράσταση, στην οποία θα συμμετείχαν παιδιά από 7-11 ετών, με μια άλλη, της οποίας το θέμα «δεν θα ήταν τόσο αμφιλεγόμενο».

Η απόφαση ελήφθη μετά από επιστολή που απέστειλε στο σχολείο ομάδα «σκληροπυρηνικών» Χριστιανών γονέων, οι οποίοι απείλησαν ότι θα απαγόρευαν στα παιδιά τους να παίξουν σε ένα έργο «που γελοιοποιεί τις ιδέες τους και τους επικεφαλής της εκκλησίας».

Το έργο που προκάλεσε την οργή τους ήταν ένα μιούζικαλ με τίτλο «Ο Δαρβίνος τα σπάει», που διδάσκει στα παιδιά τη Θεωρία της Εξέλιξης με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Η απόφαση να αντικατασταθεί το έργο προκάλεσε την οργή μιας άλλης ομάδας γονέων, που θεώρησε «απαράδεκτο» να στερηθούν τα παιδιά τους μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία, λόγω του θρησκευτικού φανατισμού ορισμένων ανθρώπων.

«Νιώθω σαν να κάναμε μόλις ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Δεν μου φαίνεται δίκαιο ούτε σωστό. Η Θεωρία της Εξέλιξης είναι κάτι που πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά και αυτός ο τρόπος θα ήταν ιδανικός. Είναι τελείως γελοίο να αλλάζουμε κατά βούληση την ιστορία και να δίνουμε προτεραιότητα σε θρησκευτικές απόψεις, παραμερίζοντας την επιστημονική αλήθεια», δήλωσε ένα γονέας στην εφημερίδα.