Πηγή: Katiousa

Χτες η ΑΕΚ έδινε φιλικό αγώνα με τη Γαλατασαράι στο Ολυμπιακό Στάδιο κι οι παίκτες της τουρκικής ομάδας φορούσαν φανέλες με μηνύματα αλληλεγγύης και στις δύο γλώσσες για την τραγωδία απ’ τις πυρκαγιές στην Αττική και φιλίας των δύο λαών, ενάντια στο εθνικιστικό αφιόνι και τους σωβινιστές που ευδοκιμούν και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Τα καλύτερα μηνύματα όμως ήταν στην κερκίδα, τόσο των οπαδών της ΑΕΚ, με αιχμές ενάντια στις πολιτικές αρχές, όσο και στην κερκίδα των οπαδών της Γαλατασαράι, που ανέβασαν δύο πανό με καίρια μηνύματα.

Το ένα έγραφε πως “ο πόνος σας είναι και πόνος μας” δίνοντας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό. Ενώ το δεύτερο έβαζε στο στόχαστρο και τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των δύο χωρών για την κυριαρχία στην περιοχή και τα πετρέλαια, με το γνωστό σύνθημα:

Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.

Για να συμπληρώσει από κάτω: καήκαμε όλοι μαζί στο Μάτι. Σε πλήρη αντίθεση δηλαδή με το “όλοι μαζί τα κάψαμε” που προωθεί το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τους δυο λαούς τους ενώνουν πολλά, υποφέρουν μαζί και το μόνο που τους “χωρίζει” είναι το μίσος και ο εθνικισμός που καλλιεργούν οι κυρίαρχοι, για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.