Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Έχουν πεθάνει 74 άνθρωποι. Έχει κινητοποιηθεί όλος ο λαός για να ανακουφίσει τους επιζώντες. Μαζεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από όλη τη χώρα. Είσαι φασίστας και βαριέσαι. Πώς αποφασίζεις να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο μια τέτοια μέρα; Μα φυσικά πας να δείρεις κάποιον μετανάστη.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν καμιά 15αριά κρανοφόροι και ροπαλοφόροι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ομάδα μεταναστών στην πλατεία Ναυαρίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και ακόμα δύο μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο. Η επίθεση έγινε στη 1:30 το βράδυ, με τους δράστες να κρατάνε λοστούς και πυρσούς, ενώ ένας κρατούσε μαχαίρι.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι φασίστες φώναζαν “να φύγετε από εδώ, να πάτε στη χώρα σας” και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Από την επίθεση, τραυματίστηκε ένας 28χρονος Αλγερινός στο πόδι από μαχαίρι και ένας 33χρονος Έλληνας που δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα.

Νεαρός φοιτητής δήλωσε πως οι “Οι δράστες επιτέθηκαν στους μετανάστες γιατί ένας από αυτούς είχε κλέψει λίγο πριν ένα κινητό τηλέφωνο”, αιτιολόγηση που γίνεται δύσκολα πιστευτή, δεδομένου πως στην περιοχή εμφανίστηκαν 15 φασίστες που άρχισαν να δέρνουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους και όχι η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, καλό virality κάνουν οι φωτογραφίες των χρυσαυγιτών μπροστά από ένα καμένο σπίτι, ποζάροντας στο φακό με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής και υποστηρίζοντας πως προσφέρουν βοήθεια σε πυρόπληκτους, χωρίς όμως κανένας να την έχει δει.