Επιβεβαιώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η αυθεντικότητα της φωτογραφίας που δείχνει τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλα μέλη της οργάνωσης να αποτίουν τιμή στη Βέρμαχτ, τον στρατό της ναζιστικής Γερμανίας που σκόρπισε το θάνατο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επίμαχη φωτογραφία βρέθηκε στο κινητό του Κασιδιάρη, ξεσκεπάζοντας το φωτομοντάζ που είχε κάνει έπειτα η οργάνωση για να δικαιολογηθεί

kass

φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

 Πηγή: ThePressProject

Όπως αναφέρει η σελίδα της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, jailgoldendawn.com, η γνήσια φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η ΕφΣυν δείχνει ομάδα Χρυσαυγιτών να αποτίουν τιμή στη Βέρμαχτ, τον στρατό της ναζιστικής Γερμανίας που σκόρπισε το θάνατο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φωτογραφία έχει ημερομηνία 21/12/2012, βραδιά της όρκισης τού – μετέπειτα δολοφονημένου Χρυσαυγίτη – Φουντούλη (διακρίνεται όρθιος αριστερά) κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012. Πρόκειται για την ίδια σημαία που οι Γερμανοί ανήρτησαν στην Ακρόπολη όταν κατέλαβαν την Αθήνα.

Το βίντεο με το φωτομοντάζ του Κασιδιάρη (η υποτιθέμενη γνήσια φωτογραφία δείχνει σημαία με στόχο και όχι σβάστικα…) υπάρχει εδώ: