Πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο 32χρονος εργάτης που την Δευτέρα ακρωτηριάστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ», λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τονίζει σε ανακοίνωση του ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει να γίνει καθεστώς κανονικότητας η έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

asth

 Πηγή: ThePressProject

Ο 32χρονος Γιώργος Ζυγοροδήμος κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Είχε ακρωτηριαστεί την Δευτέρα όταν είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ», όπου δούλευε, στη Λάρισα.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ο 32χρονος έχασε τη ζωή του λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, της χρησιμοποίησης ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες εργασίες και της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Επισημαίνουν ότι  πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και ζητούν το τραγικό γεγονός πρέπει να αποτελέσει αφορμή προκειμένου να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας της ζωής τους, το σταμάτημα της εντατικοποίησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας αποχαιρετά τον 32χρονο αδικοχαμένο εργάτη Γιάννη Ζυγοροδήμο, που έχασε τελικά τη ζωή του, μετά το βαρύτατο τραυματισμό του την ώρα της δουλειάς στην κατασκευαστική εταιρεία “ΑΡΜΟΣ”, λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, της χρησιμοποίησης ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες εργασίες και της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Ο άδικος χαμός του συναδέλφου Γιάννη, που δεν πρόλαβε να χαρεί το παιδί και τη γυναίκα του, δεν πρέπει να περάσει ως ένα ακόμα άτυχο περιστατικό. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν.

Ταυτόχρονα να αποτελέσει την αφορμή για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο χώρο και σε κάθε χώρο δουλειάς την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας της ζωής τους, το σταμάτημα της εντατικοποίησης. Το Εργατικό Κέντρο θα είναι μπροστά σ’ αυτή την προσπάθεια των εργαζομένων, για να μην υπάρξει άλλος εργάτης – εργάτρια νεκρός ή τραυματίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας εκφράζει το θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του και στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη και αντιπροσωπεία του ΔΣ θα παραστεί στην κηδεία του αδικοχαμένου συναδέλφου, που θα γίνει στο κοιμητήριο της Ζ. Πηγής στους Γόννους στις 5 μ.μ.

Ταυτόχρονα, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θέλει να διευκρινίσει ότι μέσα στην ένταση της στιγμής η αναφορά που έκανε στην πρώτη ανακοίνωσή του δεν είναι σωστή, ότι η διεύθυνση του εργοταξίου είπε στους εργαζόμενους μετά το ατύχημα ότι δεν θα σταματήσουν τη δουλειά, αλλά αυτή η αναφορά έγινε από προϊστάμενο ενός τμήματος του εργοταξίου».