Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Βουλής αποκάλεσε το Χίτλερ ως το μεγαλύτερο δημοκράτη, που εφάρμοσε άμεση δημοκρατία στη ναζιστική Γερμανία! (VIDEO)

Ο “δημοκρατικός αέρας” που φυσάει στην Ουκρανία, όπου πριν λίγες ημέρες δολοφονήθηκε σε βομβιστική επίθεση ο επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Έτσι λοιπόν, όπως μετέδωσαν τα μέσα της χώρας, ο εκπρόσωπος της Ράντα, της ουκρανικής βουλής δηλαδή, αποκάλεσε το Χίτλερ, ούτε λίγο ούτε πολύ, “αμεσοδημοκράτη”  σε ζωντανή εκπομπή του καναλιού ICTV. Συγκεκριμένα ο Άντριου Παρουμπιύ είπε:

Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της άμεσης δημοκρατίας (…) Παρεμπιπτόντως, θα σας πως ο Αδόλφος (Χίτλερ) ήταν ένα σπουδαίο άτομο που τη δεκαετία του 30′ εφάρμοσε αμεσοδημοκρατία.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει σπουδάσει την άμεση δημοκρατία σε “επιστημονικό επίπεδο” και κάλεσε τους θεατές να μην ξεχάσουν τη συμβολή του Φύρερ σε αυτή.

Ο Παρουμπιύ δεν είναι φυσικά ο μόνος πολιτικός στη χώρα που μπερδεύει την άμεση δημοκρατία με την “τελική λύση”, καθώς μόνο φέτος η δημοτική σύμβουλος του Λβοφ, Μαριάννα Μπάτιουκ ευχήθηκε μέσω ενός ΜΚΔ χχρόνια πολλά στο Χίτλερ, ενώ το Μάη ο πρόξενος της Ουκρανίας στο Αμβούργο, Βασίλι Μαρύσινετς αποκάλεσε “αξιότιμο” το φασισμό κι ανέβασε στο λογαριασμό του μια ουκρανική σημαία με σβάστικα.

Ο εβραϊκής καταγωγής βουλευτής της Ράντα Βαντίμ Ραμπίνοβιτς κατέθεσε μήνυση στον Παρουμπιύ, υπενθυμίζοντας πως η φασιστική προπαγάνδα απαγορεύεται στην Ουκρανία. Διαπίστωση που προκαλεί φυσικά καγχασμό, την ώρα μάλιστα που χτες παρουσιάστηκε η νέα στολή της Εθνικής ποδοσφαίρου της Ουκρανίας, που φέρει το σύνθημα του δωσίλογου εγκληματία Μπαντέρα “Δόξα στην Ουκρανία”.

Δημοσκόπηση

Είστε έτοιμοι για το 4ο μνημόνιο;

Έχω ξυριστεί - 30.3%
Κάνω λέιζερ - 14.7%
Είμαι σπανός - 7.4%
Μου αρέσει η τρίχα - 47.4%

Ελληνοφρένεια
Μας ακούτε κάθε μέρα 1 με 2 το μεσημέρι στον Real FM 97.8 (107.1 Θεσσαλονίκη).

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies
Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ Αποδέχομαι