Μουσαφίρηδες

"Νικόλας Άσιμος" 20/8/49-17/3/1988
Θυμάμαι που σε κοίταζα στην άκρη του γκρεμού
ισορροπώντας τάραζες το λάθος του καιρού
παλλότανε το είναι σου ολόκληρο στο φως
την καθαρή ουσία σου ετρόμαζε ο λαός.

Ο Νικόλαος Ασημόπουλος – το πραγματικό όνομα του Νικόλα Άσιμου (1949 – 1988)- έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κοζάνη, όπου ως έφηβος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (άλμα εις ύψος και ποδόσφαιρο). Η συνέχεια ήταν διαφορετική. Πήγε στη Θεσσαλονίκη, για σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή, ασχολήθηκε με το θέατρο.Ο Άσιμος γεννήθηκε, σαν σήμερα, 20 Αυγούστου 1949.

Τι ξέρουμε τώρα που δεν το ξέραμε στην αρχή της κρίσης; Θα απαριθμήσω μερικές πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες, αλλά πέρασε καιρός μέχρι να εδραιωθούν στον δημόσιο διάλογο. Δεν ήταν όλες άγνωστες, αλλά μπορεί να ακούγονταν στο περιθώριο της συζήτησης. Σε τι μας χρησιμεύουν; Βλέποντας πού κάναμε λάθος, ενδέχεται να καταφέρουμε να μάθουμε να συζητάμε και να αναλύουμε καλύτερα. Να μάθουμε από τα λάθη μας, όπως λένε, δηλαδή να εντοπίσουμε τα τυφλά σημεία και της σημερινής συζήτησης.

Με αφορμή τις πρόσφατες διαδικτυακές συζητήσεις σχετικά με μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικονίζει στελέχη του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου με Γερμανούς αξιωματικούς, ο Κόκκινος Φάκελος θεωρεί σκόπιμο να παραθέσει μια ανάλυση της υπόθεσης, που έβγαλε πολλούς λάτρεις του Χίτλερ από τις διαδικτυακές τους τρύπες, μαζί με μπόλικο ακόμα κόσμο που δέχεται αβίαστα τέτοιες απόψεις και θεωρίες που δεν στέκουν στην κριτική σκέψη.

Ο Λατούφ σχολιάζει την (μη) αντίδραση του Τραμπ και της Αμερικάνικης κυβέρνησης απέναντι στον βομβαρδισμό του σχολικού λεωφορείου στην Υεμένη

Αλιεύσαμε από το facebook του Πάνου Ζάχαρη

Δημοσκόπηση

Είστε έτοιμοι για το 4ο μνημόνιο;

Έχω ξυριστεί - 30.3%
Κάνω λέιζερ - 14.7%
Είμαι σπανός - 7.4%
Μου αρέσει η τρίχα - 47.4%

Ελληνοφρένεια
Μας ακούτε κάθε μέρα 1 με 2 το μεσημέρι στον Real FM 97.8 (107.1 Θεσσαλονίκη).
Μας βλέπετε κάθε Τρίτη στις 23:00 στην τηλεόραση του Alpha.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies
Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ Αποδέχομαι