Πηγή: City Plaza

Στις 27 Ιουλίου γύρω στις 2:00 πμ ο Sherzad Rozhman, πρόσφυγας από το Ιρανικό Κουρδιστά και μέλος της κοινότητας του City Plaza, καθόταν με έναν φίλο του από το Αφγανιστάν, στα σκαλιά στο Μουσείο. Ξαφνικά τέσσερις κρανοφόροι αστυνομικοί τους περικύκλωσαν και τους ζήτησαν να ξαπλώσουν για να τους κάνουν σωματικό έλεγχο. Παρά το ότι οι δύο φίλοι δεν είχαν διαπράξει καμιά παρανομία, δέχτηκαν τον έλεγχο. Ενώ γινόταν έλεγχος τους πλησίασαν και άλλοι αστυνομικοί με κράνη και ασπίδες. Στον αστυνομικό έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα επιβαρυντικό για τους δύο.
Μετά τον έλεγχο δύο αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπάνε με γκλομπ. Στις διαμαρτυρίες τους γιατί τους χτυπάνε αφού δεν είχαν κάνει κάτι κακό, οι αστυνομικοί τους απάντησαν με χυδαίες βρισιές. Ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε και από άλλους αστυνομικούς, Μάλιστα οι αστυνομικοί έριξαν τον Sherzad κάτω. Ενώ ο Sherzad ήταν πεσμένος στο έδαφος, δεχόταν κλοτσιές στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί έσυραν τους δύο στο περιπολικό όπου τους ξαναχτύπησαν με τα γκλομπ. Μετά από ένα διάστημα τους άφησαν να φύγουν, λέγοντας τους «μετράμε μέχρι τις 10 και να έχετε εξαφανιστεί».
Ο Sherzad έχε εμφανή χτυπήματα στο πρόσωπο, το κεφάλι, το στήθος, την πλάτη, τους ώμους, ενώ περπατάει με δυσκολία. Σε ανάλογη κατάσταση είναι και ο φίλος του.

Ελλάδα 2018, ένας πρόσφυγας ξυλοκοπείται χωρίς λόγο από τα «όργανα της Τάξεως». Το αποτρόπαιο πρόσωπο του κρατικού ρατσισμού.

Φωτογραφία του χρήστη Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

Φωτογραφία του χρήστη Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

Φωτογραφία του χρήστη Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.