Πηγή: Ατέχνως

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία μας, ότι ο φιλόλογος από το 4ο Λύκειο Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης εκλήθη σε ΕΔΕ. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά του ειπώθηκε, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων όλων, «μην ανησυχείς, μια τυπικά διαδικασία είναι, θα σε αθωώσουμε».

Είναι μια ενέργεια που δίνει ασυλία σε φασίστες να στοχοποιούν εκπαιδευτικούς και να δρουν ανενόχλητοι στα σχολεία. Μια ενέργεια – μήνυμα στους εκπαιδευτικούς να μην αντιδρούν στην εισβολή εχθρικών προς των άνθρωπο ιδεών και την καλλιέργεια μίσους, έχθρας, και φιλοπόλεμης διάθεσης.

Ταυτόχρονα καθιστά έναν λαμπρό επιστήμονα έρμαιο των διαθέσεων φασιστοειδών και εκεπέμπει μήνυμα φόβου στην εκπαιδευτική κοινότητα τη στιγμή ποι οι φασίστες αλωνίζουν.

Να θυμίσουμε ότι στο πλευρό του στάθηκαν με ανακοινώσεις τους η ΕΛΜΕ Ημαθίας, η Ένωση Γονέων Β’Θμιας Βέροιας αλλά και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Λυκείου που ανήκει, όπως και ο Σύλλογος Καθηγητών του Σχολείου, παρατάξεις κ.ά.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο εν λόγω καθηγητής Δημήτρης Ταχματζίδης ουδέποτε απείλησε ή έβρισε μαθητές. Η «κατηγορία» που του απευθύνουν είναι κάλπικη, όπως επίσης οι φασίστες δεν επέλεξαν τυχαία το συγκεκριμένο σχολείο (περισσότερα στο συνημμένο θέμα)

Ποια η θέση της κυβέρνησης; Το υπουργείο Παιδείας θα παρέμβει ή αρκείται στις ανέξοδες δηλώσεις; Έχουν ευθύνη για την ασυλία στους ναζί.

Παραθέτουμε την συζήτηση που είχε το «Ατέχνως» στην οποία μεταφέρονται όσα ανέφερε ο καθηγητής στον συνεργάτη του σάητ.