Ακολουθεί απόσπασμα από το κεφάλαιο Α του βιβλίου Ιστορίας της Β Γυμνασίου του 2453

Η κριτική που έχει ασκηθεί κατά καιρούς στην Ελληνική δικαιοσύνη είναι πολύ σκληρή. Η κοινωνία θεωρούσε ότι ήταν ο πρωτεύων παράγοντας της ατιμωρησίας που απολάμβαναν οι Έλληνες εγκληματίες. Όμως η πολιτική σκηνή της χώρας, αρχής γενομένης από την κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς αριστερά», αποφάσισε ότι η ατιμωρησία θα αποτελέσει παρελθόν. Όλοι οι εγκληματίες που έκλεψαν δισεκατομμύρια από τη χώρα και τα δημόσια ταμεία θα μπούνε φυλακή. Και μιας και το χρέος της χώρας ήταν μερικές εκατοντάδες δις, έπρεπε να χτυπήσουν το ψάρι στοκεφάλι. Για αυτόν τον λόγο, η αρχή έγινε με μία καθαρίστρια που πλαστογράφησε ότι τελείωσε την Στ’ τάξη του δημοτικού για να καταχραστεί 600 ευρώ μηνιαίως από τα ταμεία της χώρας ως εργαζόμενη και να αναγκαστεί ο μεγάλος σοσιαλιστής ηγέτης να ανακοινώσει την είσοδο στα μνημόνια από το Καστελόριζο.Η ποινή επιεικής στα 10 χρόνια φυλάκιση, ενώ σε άλλα κράτη που βρίσκονται στον πλανήτη Ερμή αυτό τιμωρείται με ισόβια.

Η δικαιοσύνη είχε κάνει το πρώτο βήμα για την πάταξη της ατιμωρησίας και επόταν και συνέχεια. Το 2021 συνελήφθη 19χρονος νεαρός στην Νάουσα Ημαθίας που είχε γράψει στην πυλωτή μιας οικοδομής με κόκκινο σπρέι «ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ, ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΩ». Μετά από ενδελεχή έρευνα που έγινε από τις αστυνομικές αρχές, αποδείχτηκε ότι ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα με αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο δικαστήριο ο ερωτευμένος νεαρός καταδικάστηκε σε 50ετή κάθειρξη για πλαστογραφία και σύσταση ατομικής εγκληματικής οργάνωσης. Ο παρόμοιος γραφικός χαρακτήρας του δράστη με τον Πρόεδρο της Ελλάδος ενείχε τον κίνδυνο της χρησιμοποίησής του για σκοπούς που θα έβλαπταν την χώρα. Για αυτόν τον λόγο έπρεπε να μπει σε ειδική πτέρυγα στις φυλακές Ακροναυπλίας που ξανάνοιξαν για αυτόν. Η μεγαλοψυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας όμως βοήθησε τον νεαρό. Στα 10 χρόνια ποινής του απέμεινε χάρη. Σε αντάλλαγμα πήρε για ερωμένη του την Σοφία.

Το 2024 καταδικάστηκε σε 15ετή φυλάκιση οδηγός ασθενοφόρου για κατάχρηση δημόσιας περιουσίας. Είχε χρησιμοποιήσει το ασθενοφόρο του ως καταφύγιο για 10 άστεγους έτσι ώστε να προστατευθούν από την πιο καταστροφική καταιγίδα του 21ου αιώνα. Αυτό όμως θεωρήθηκε απαράδεκτο από τους ιδιοκτήτες πεντάστερων ξενοδοχείων του κέντρου της πρωτεύουσας. Έτσι τον μήνυσαν για διαφυγόντα κέρδη. Τι και αν προσπαθούσε να αποδείξει ότι δεν επωφελήθηκε οικονομικά από αυτό. Χρησιμοποίησε το κρατικό όχημα ως δωρεάν καταφύγιο, πράγμα που έβλαπτε τους κανόνες της ελεύθερης επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Η δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη και τιμώρησε τον παραβάτη.

Το 2031 η Θήβα παρουσίασε μια πρωτοφανή δυσοσμία. Η ατμόσφαιρα έγινε πραγματικά αποπνικτική. Ειδικοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό οφείλεται στα περιττώματα αγριογούρουνων που εμφανίζονταν παράπλευρα και στην είσοδο της πόλης. Αυτό συντέλεσε στην μόλυνση του περιβάλλοντος και έκανε τη πόλη δύσκολα κατοικήσιμη. Ανάμεσα όμως στα περιττώματα αγριογούρουνων ανακάλυψαν και περιττώματα κατσικιών. Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι τα ζώα που έκαναν την ανάγκη τους παραπλεύρως της πόλης, ανήκαν σε 45χρονο τοπικό κτηνοτρόφο. Αυτός συνελήφθη από την αστυνομία και παραπέμφθηκε σε δίκη. Η ποινή ήταν 10 φορές ισόβια κάθειρξη για φθορές ξένης και δημόσιας περιουσίας καθώς και απόπειρες δολοφονίας 25000 ανθρώπων από αμέλεια.

Αυτές οι περιπτώσεις ήταν κομβικές για την ολοκληρωτική πάταξη κάθε μορφής ανομίας. Τώρα πλέον υπήρχε ένα μοτίβο με το οποίο τα δικαστήρια θα έπαιρναν τις αποφάσεις τους για τον αδύναμο, διότι οι δυνατοί τιμωρούνταν με άλλους τρόπους. Οι ισχυροί της χώρας υπάγονταν σε ένα διαφορετικό νομικό πλαίσιο με πολύ ισχυρότερες ποινές. Για αυτούς επιβαλλόταν αυτοεξορία στην Γερμανία και μόνιμη διατροφή με στρούντελ, έχοντας πλήρη στέρηση της παραδοσιακής πατσαβουρόπιτας. Επίσης αποκτούσαν ποσοστά αναπηρίας 90% και αναγκάζονταν, όταν κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, να χρησιμοποιούν πι τσαλακώνοντας την εικόνα τους. Πολλές φορές ακόμα υποχρεώνονταν να μοιράζουν μέρος της περιουσίας τους (των ελαχίστων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ) σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα έτσι ώστε να έχουν την εύνοια τους. Τέλος αν τα πράγματα έφταναν σε οριακό σημείο, κατέληγαν να γίνονται πολιτικοί για μια ασυλία και να έχουν την υποχρέωση να σώσουν την χώρα φέρνοντας τα μνημόνια.

Παναγιώτης Φραγκούλης