Λουκάς Σταμέλλος

Πηγή: Omnia TV

Σήμερα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας ανακοίνωσε το πόρισμα για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, αποκλείοντας κάθε παθολογικό αίτιο και βεβαιώνοντας «αιτιώδη σχέση» με τα πολλαπλά τραύματα.

Η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου, που συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος

Αυτό είναι το συμπέρασμα του πορίσματος των ιατροδικαστών, που έλαβαν υπόψη τους την νεκροψία – νεκροτομή και τα αποτελέσματα των αιματολογικών («τοξικολογικών») και ιστολογικών εξετάσεων, για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Αναλυτικά το συμπέρασμα, που αποκλείει κάθε άλλη πιθανή αιτία θανάτου:

Ως εκ τούτου, με βάση τα νεκροψιακά, νεκροτομικά και τοξικολογικά – ιστολογικά ευρήματα: ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς. Με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιακής νόσου, άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας – πλην της βαριάς ηπατικής βλάβης – καθώς και τοξίκωσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος. Μέσω μηχανισμού «στρες» – ο όρος «στρες» με την ιατρική έννοια του όρου, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα που τείνουν να μεταβάλουν τη σωματική του ισορροπία.

Ο Ζακ έπεσε θύμα διπλού άγριου ξυλοδαρμού έξω από κοσμηματοπωλείο στις 21 Σεπτεμβρίου 2018: τόσο από τρεις δράστες – όπως έχει καταγραφεί στο οπτικό υλικό – τον μεσίτη Α.Χ., τον ιδιοκτήτη Σ.Δ. και έναν ακόμη άνδρα που έχει καταθέσει ως μάρτυρας αλλά προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες, όσο και από τους αστυνομικούς των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο.