Κώστας Αρβανίτης

Πηγή: Luben

Την παροιμία “η διακριτικότητα είναι το καλύτερο κομμάτι του θάρρους” φαίνεται να υιοθέτησε ένας νεαρός ακροδεξιός και οπαδός της λευκής ανωτερότητας στη συγκέντρωση του Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια. H κάμερα του κινηματογραφιστή Cecil Hunt κατέγραψε το νεαρό φασίστα να βγάζει και να κρύβει τη μπλούζα με το σύμβολο της νεοναζιστικής ομάδας του (ήταν η Vanguard America) και να σφυράει αδιάφορα όταν κατάλαβε ότι τον είδαν.

Για να ολοκληρώσει την επίδειξη υπερβολικής σκληράδας, όταν ρώτησαν γιατί βρίσκεται εκεί, ο ακροδεξιός δήλωσε πως δεν είναι υποστηρικτής της λευκής ανωτερότητας αν και τη θεωρεί “αστεία ιδέα” αλλά απλά του αρέσει να προκαλεί και πήγε εκεί “για πλάκα” και για να διασκεδάσει. Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρουμε αν του φάνηκε αστείο το ότι έφυγε ημίγυμνος.

Προφανώς επικράτησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης όταν κατάλαβε την οργή που δημιούργησαν τα γεγονότα της Βιρτζίνια. Ένας άλλος ομοϊδεάτης του πρόσφατα, ο Αλεξάντερ Ντάουνινγκ, δάκρυσε όταν τελικά συνελήφθη από την αστυνομία και μπήκε φυλακή για τον προπηλακισμό μιας οικογένειας μουσουλμάνων.

Ο σκληρός οπαδός του Τραμπ φαίνεται πως πολύ γρήγορα ήταν λιγότερο σκληρός από βρεμένο σφουγγάρι. Η αλήθεια είναι πάντως ότι το θέαμα των δακρύων του Στάθη Μπούκουρα που τον πήραν τα ζουμιά όταν άρχισε να φοβάται για τον εαυτούλη του, ήταν απείρως θλιβερότερο.