Χρήστος Αβραμίδης

Τελικά η αυτοαποκαλούμενη «αριστερή κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δείχνει και τόσο αριστερή ούτε σε ότι αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Αυτή την φορά ήταν η «παρουσία αστυνομικού διευθυντή, κατόπιν ενός ασφαλίτη και του διοικητή του, στο ξεκίνημα των εργασιών του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» όπως καταγγέλει το 902.gr. Άλλωστε δεν πέρασε περισσότερο από μια εβδομάδα από  όταν το προεδρείο της ΓΣΕΕ ζήτησε να διατεθούν ΜΑΤ και ασφαλίτες για να εγγυηθούν το συνδικαλιστικό κίνημα όπως το θέλει η πλειοψηφία.

Φρόνιμο…και εκφυλισμένο. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να ανταποκρίθηκε άμεσα…

Συγκεκριμένα αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» αποκάλυψαν και κατήγγειλαν ασφαλίτη με το όνομα Δημήτρη Βύσαλη, τον οποίο ήρθε λίγο αργότερα να παραλάβει ο διοικητής του.

Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι από το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας. Ήρθε εδώ να παρακολουθήσει το Συνέδριο, σταλμένος από την υπηρεσία του. Ξέρετε πριν λίγες μέρες η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ έστειλε χαρτί στην κυρία Γεροβασίλη και ζήταγε παρουσία των ΜΑΤ και της Ασφάλειας προφανώς να γίνουν τα συνέδρια. Συνέδριο πραγματικό θα γίνει μόνο με την παρουσία των εργατικών συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Όχι με την Ασφάλεια, όχι με την παρουσία στελεχών εκείνων των παρατάξεων που αποφάσισαν να φέρουν εδώ την Ασφάλεια.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Κατιούσα: «Η συνήθεια της ΕΛ.ΑΣ που έγινε λατρεία ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στη διάρκεια του συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης. Ο ασφαλίτης έγινε αντιληπτός στο χώρο του κτιρίου. από συνδικαλιστές που τον έπιασαν στα πράσα, εξαναγκάζοντάς τον να δείξει την ασφαλίτικη ταυτότητά του.  Αμέσως έσπευσε να τον σώσει ο ανώτερός του, λέγοντας πως είναι απλώς οδηγός του και μπήκε στο κτήριο για να πάρει έναν καφέ. Το μόνο που έλειπε ήταν η ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την “Μοντέρνα Σταχτοπούτα”: Με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο.»

Τι κι αν αυτή που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει τα ονόματά τους σε δρόμους , πάλευαν ενάντια  στο συνδικαλιστικό της Ασφάλειας και φτήναν αίμα στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μπορεί και αυτό.

Και με τον αστυφύλακα. Και με τον χωροφύλακα. Κυριολεκτικά όμως…

Αλιεύσαμε το βίντεο από 902.gr