Ακολουθεί απόσπασμα από το κεφάλαιο Β του βιβλίου Ιστορίας της Γ Γυμνασίου του 2453

Στο τέλος του 20ου αιώνα με αρχές του 21ου, έδρασε στην Ελλάδα μια τεράστια εγκληματική οργάνωση. Έχοντας ως απαράβατους κανόνες τις αρχές του πράσινου σοσιαλισμού και με σύμμαχο την Ευρώπη των λαών, λεηλάτησε τα ταμεία του κράτους όντας κυβέρνηση. Η απίστευτη όμως αγάπη για το χρήμα έκανε τα μέλη της πολύ απρόσεκτα. Με την αποχώρηση τους από την εξουσία, ένας ένας οι πρώην υπουργοί άρχισαν να μπαίνουν στην φυλακή για σκάνδαλα. Κομβικό σημείο της Ιστορίας ήταν ο Οκτώβριος του 2018, όταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της τότε κυβέρνησης συνελήφθη για μίζες που είχε λάβει ως υπουργός εθνικής άμυνας.

Το κατηγορητήριο που είχε απαγγελθεί στον πρώην υπουργό τον οδηγούσε σε ισόβια κάθειρξη. Η δικαιοσύνη του πρότεινε μείωση της ποινής, με την προϋπόθεση να έδινε στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν κάποιον άλλο πολιτικό. Και αυτός το έκανε δίχως δισταγμό. Τους έδωσε την διεύθυνση μιας αποθήκης στο Μενίδι. Εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την περιοχή έτσι ώστε να εισβάλουν στον χώρο. Μόλις μπούκαρε η αστυνομία, ακούστηκαν διαδοχικοί κρότοι. Όλοι πίστεψαν ότι ο πρώην υπουργός άμυνας έστησε παγίδα στις αρχές. Όμως οι κρότοι δεν ήταν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Η αποθήκη περιείχε περίσσευμα από τις μετοχές φούσκες του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου που διαδραματίστηκε στις αρχές της χιλιετίας. Με την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, οι φούσκες έσκασαν και δημιούργησαν εκκωφαντικό θόρυβο. Πλέον η δικαιοσύνη είχε στην κατοχή της τα πειστήρια της απάτης. Μετά από αυτό, ο εισαγγελέας οδήγησε στην φυλακή τους 4 υφυπουργούς οικονομίας της τότε κυβέρνησης. Το πλήγμα για την συμμορία ήταν τεράστιο, όμως δεν θα ήταν το τελευταίο.

Το 2020 ο τέως αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Τους τελευταίους μήνες, μετά την εκλογική του ήττα και την απώλεια της καρέκλας του, είχε αφεθεί στο αλκοόλ. Έπειτα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε κάνει εγχείριση στο κοντινό παρελθόν. Ο ίδιος και η οικογένεια του το αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Τότε ο ακτινολόγος έδωσε την απάντηση. Είχε εμφυτευθεί στο σώμα του ένα μεταλλικό αντικείμενο εν αγνοία του και ήταν απαραίτητη η αφαίρεση του. Στο χειρουργείο αποκαλύφθηκε ότι το μεταλλικό αντικείμενο ήταν το στικάκι της λίστας Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, που είχε χάσει ένας πρώην υπουργός οικονομικών και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Χρησιμοποίησε το σώμα του αριστερού ηγέτη ως κρυψώνα για να μην βρεθεί ποτέ. Το εμφυτευμένο στικ ήταν και ο λόγος που είχε δηλητηριαστεί ο πρώην πρωθυπουργός και είχε μετατραπεί από αριστερό παρτιζάνο σε νεοφιλελεύθερο χαρτογιακά. Μπορεί αυτή η αποτρόπαια πράξη να μην ήταν στην περίοδο δράσης της καμόρας, αλλά ένα ακόμα πρωτοπαλίκαρο της οδηγούνταν στην φυλακή.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης έβλεπε από την πλάσμα τηλεόραση του εξοχικού του ένα ένα τα μέλη της σπείρας να συλλαμβάνονται. Όσο καλοσχεδιασμένη και να ήταν η δράση της συμμορίας, τα σκάνδαλα αποκαλύπτονταν με ταχείς ρυθμούς. Ήξερε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης του θα τον έδιναν για να μειωθεί η ποινή τους. Έτσι αποφάσισε να επικοινωνήσει με ένα από τα δεξιά του χέρια και διάδοχο του στην πρωθυπουργία της Ελλάδος. Έπρεπε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ένα βράδυ λοιπόν μετέβησαν στη μυστική βάση της οργάνωσης στο Καστελόριζο. Εκεί βρισκόταν το θησαυροφυλάκιο από τις μίζες του κόμματος, καθώς και υλικά αγαθά τα οποία είχαν αποκομίσει από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αργότερα οι ιστορικοί κατάλαβαν τον λόγο για τον οποίον είχε μεταδοθεί το διάγγελμα της χώρας για είσοδο στα μνημόνια από τον συγκεκριμένο τόπο. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός είχε μεταβεί στο νησί για να πάρει χρήματα από τις μίζες, λόγω του ότι έρχονταν κάπιταλ κοντρόλ.

Το σχέδιο των δύο πρώην πρωθυπουργών ήταν η οργάνωση της απόδρασης των συντρόφων τους. Ενεργοποίησαν τρία χρυσά ελικόπτερα που είχαν περισσέψει από τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και φόρτωσαν εκεί το σύνολο των χρημάτων από τις μίζες. Στην συνέχεια απογειώθηκαν με κατεύθυνση τις φυλακές Κορυδαλλού. Η κίνηση τους έγινε αντιληπτή από την Ελληνική αστυνομία. Οι υπάλληλοι των φυλακών στήθηκαν σε καίρια σημεία και τους σημάδεψαν με αντιαρματικές ρουκέτες. Τότε ο αρχηγός της συμμορίας πέταξε από το ελικόπτερο το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε πεντάευρα. Μόλις το αντιλήφτηκαν τα όργανα της τάξης, άφησαν τα όπλα τους και άρχισαν να κυνηγούν τα χαρτονομίσματα για να προλάβουν τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Τα ελικόπτερα ανενόχλητα προσγειώθηκαν στο προαύλιο της φυλακής και παρέλαβαν τους συντρόφους τους. Στη συνέχεια με επιδέξιους ελιγμούς σηκώθηκαν ξανά στον Αττικό ουρανό και κατευθύνθηκαν στα Ίμια. Εκεί ενεργοποιήθηκε η μυστική συμφωνία του 1996. Τα Ίμια, έχοντας εγγυήτρια δύναμη την Τουρκία, ανακηρύχτηκαν ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία Πράσινο Λιοπύρι. Με χρήματα από τις μίζες και κονδύλια από το ΕΣΠΑ, χτίσθηκε μια τεράστια πολιτεία με ξενοδοχεία, καζίνο και πίστα φόρμουλα ένα. Έτσι, παρότι αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ η Ελλάδα θα ήταν ένα Μονακό, τουλάχιστον χάρη στα πράσινα παιδιά έγιναν Μονακό τα Ίμια.  

 

Παναγιώτης Φραγκούλης