Πηγή: Info-war.gr

Την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, καταγγέλλει ο δικηγόρος του, ύστερα από την απόφαση της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο να του επιτρέψει μόνο υπό όρους να έχει πάλι πρόσβαση στο ίντερνετ και να μπορεί να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο.

 

Η πρεσβεία, στην οποία ο Ασάνζ έχει ζητήσει άσυλο και διαμένει αποκλεισμένος εδώ και χρόνια, του είχε κόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω των πολιτικών σχολίων που είχε κάνει στο παρελθόν.

Μεταξύ των νέων κανονισμών που επιβάλλει το κράτος του Ισημερινού είναι να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ οποιαδήποτε επίσκεψη θα πρέπει να εγκρίνεται από την πρεσβεία τρεις ημέρες νωρίτερα.

Στις σχετικές οδηγίες, που παρουσίασε η εφημερίδα Guardian, αναφέρεται επίσης ότι θα πρέπει να φροντίζει περισσότερο τη γάτα του, διαφορετικά θα την απομακρύνουν από αυτόν.

Σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτοί οι συγκεκριμένοι όροι η πρεσβεία απειλεί ότι θα επιτρέψει την είσοδο Βρετανών αστυνομικών.