Χρήστος Αβραμίδης

«Αυτό το πιεστικό νερού, σβήνει το μίσος», αναφέρει το ρεπορτάζ της Yahoo. Ο Corey Fleischerέχει ένα πιεστικό νερού και ένα πάθος για να σβήνει γκράφιτι μίσους.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά

«Θυμάμαι την πρώτη μου αφαίρεση γκράφιτι. Σταμάτησα σε ένα φανάρι, κοιτάζω στο δεξί μέρος του αυτοκινήτου και βλέπω έναν σωρό με χόβολη. Πάνω σε αυτόν τον σωρό ήταν μια σβάστικα.

Συνέχισα να οδηγώ. Μόλις το πέρασα για λίγο, συνειδητοποίησα ότι έκανα κάτι λάθος. Γύρισα πίσω στη σβάστικα, σταμάτησα το φορτηγάκι στην μέση του δρόμου και αφαίρεσα την πρώτη μου σβάστικα»

Μάλιστα, τον καλούν άνθρωποι και πηγαίνει στην περιοχή τους να αφαιρέσει σβάστικες, με δικά του έξοδα.

Φυσικά, η ιστορία του CoreyFleischer δεν είναι η πιο ηρωική αντιφασιστική ιστορία του κόσμου.

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς καλύτερα σε μία χώρα όπου τα τελευταία χρόνια η μάχη ενάντια στον φασισμό μπορεί να σήμαινε ότι θα πρέπει να ρισκάρεις ή ακόμα και να χάσεις τη ζωή σου. Όπως ο Παύλος Φύσσας.

Μπορεί μάλιστα η πρωτοβουλία του να μην είναι καν μία πλήρης πολιτική πρωτοβουλία που να χτυπάει τον φασισμό μέχρι τις ρίζες του. Το σύστημα που τον χρηματοδοτεί και τον χαιδεύει.

Όμως εκφράζει ένα αυθόρμητο υγιές αντανακλαστικό χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, από το Κερατσίνι του Παύλου, μέχρι την Βραζιλία ή τον Καναδά που προσπαθούν με όποιον τρόπο το κατανοούν, με νερό, με σπρέι, με συζητήσεις ή με άλλα πιο δυναμικά μέσα να νικήσουν τον φασισμό τοίχο τον τοίχο, άνθρωπο τον άνθρωπο.