Αλιεύσαμε την τρολιά από Jo Di Graphics

Το νέο σήμα της ΝΔ, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη με αφορμή την συμπλήρωση 44 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, εκφράζει, μέσω της απλότητας του, πολλαπλά μηνύματα.

Τα μπλε τετράγωνα από τα οποία αποτελείται το νέο σήμα της ΝΔ αντιστοιχούν το καθέ ένα σε 1 εκ. ευρώ – ώστε στο σύνολό τους να εκφράζουν το συνολικό χρέος του κόμματος – τα απλήρωτα δάνεια που έχει.

Το όνομα του κόμματος εμφανίζεται με πορτοκαλοκόκκινο χρώμα (για να προσελκυθεί και ο απογοητευμένος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ) και τα τετράγωνα, που καλύπτει, εκφράζουν το χρέος που επιθυμεί η ΝΔ μετά από τη διαγραφή που ζητάει.

Επιπλέον, το σήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεστ αχρωματοψίας – ενισχύοντας τον κοινωνικό ρόλο του κόμματος. Άλλωστε τη μορφή πρότεινε ο οφθαλμίατρος στέλεχος της ΝΔ από τα Ιωάννινα, κ. Στ. Λογοτυπάκης.

Υπάρχουν βέβαια, ακόμη και μέσα στο κόμμα, πλευρές που υποστηρίζουν πως ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα τετράγωνα στο σήμα, απεικονίζουν σίδερα φυλακής και αυτό ίσως παραπέμπει στις καταδίκες των στελεχών της ΝΔ σε σκάνδαλα στα οποία είναι εμπλεκόμενοι.

Η Μαρία Σπυράκη, όπως αποκαλύπτει ο κομμωτής της σε αποκλειστική συνέντευξη στα Παραπολιτικά, θεωρεί πως το νέο σήμα με λίγη φαντασία δείχνει την “μπαλίτσα” που παίζει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω και έξω από τη χώρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του γιατί στο σήμα δεν απεικονίζεται, σε κανένα του σημείο, το λογότυπο της Novartis ή του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά υποσχέθηκε, όπως δήλωσε στενός του συνεργάτης από το FBI, πως όταν αναλάβει αυτός – και ουσιαστικά – την προεδρία του κόμματος, το σήμα θα πάρει τη μορφή που του αξίζει.