Πηγή: Omnia TV

Δύο στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες που έχουν καταθέσει κατά την ανακριτική διαδικασία για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου, προσθέτουν τα κομμάτια που λείπουν και σπάνε το αφήγημα των δύο δραστών, κοσμηματοπώλη και μεσίτη.

Η κατάθεση της μιας μάρτυρα, όπως αποκαλύπτεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», περιγράφει τον Ζακ Κωστόπουλο ήδη ταραγμένο, από κάτι που έχει προηγηθεί, ενώ τρεις άλλοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο:

Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άντρα (σ.σ. εννοεί τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει […] Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί που δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πώς μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπάει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου.

Ο άλλος μάρτυρας που, όπως είχαμε ήδη αποκαλύψει σε προηγούμενο άρθρο, είχε δει κάποιους να σπάνε το κοσμηματοπωλείο λίγα δευτερόλεπτα πριν την αρχή του γνωστού βίντεο, ενώ ο Ζακ ήταν ήδη μέσα, σε συνέντευξή του στο Newpost περιγράφει με λεπτομέρειες αυτά που είδε:

[…] είδα βαβούρα και πήγα. Εγώ πήγα γελώντας εκεί πέρα, γιατί βλέπω δύο τρεις και σπάγανε το μαγαζί. Και κοιτάω και κόσμο μαζεμένο και εγώ νόμιζα ότι έχει κάνει κάποια κουταμάρα ο μαγαζάτορας σε κάποιον κι έχουνε πάει μέρα μεσημέρι και του σπάνε το μαγαζί.

Αυτή ήταν η εικόνα που είχα πηγαίνοντας, μετά αντιμετώπισα ό,τι είδα εκεί πέρα μπροστά. Ο ένας απ’ αυτούς που σπάγανε το μαγαζί, ήταν ο μαγαζάτορας, που νόμιζα ότι ήταν περαστικός.

Βλέπω ένα παιδί μέσα… φου να του έκανες θα έπεφτε κάτω, δεν ξέρω τώρα αν είχε πάρει ντραγκς, αν είχε πάρει ψυχοφάρμακα, αλλά ο άνθρωπος παραπατούσε. Μ’ έναν πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα, αλλά δεν είχε τον πυροσβεστήρα με τσαγανό, πέρα δώθε τον πήγαινε, δεν μπορούσε να τον σηκώσει. Δεν είχε δύναμη, με τα πόδια λυγισμένα και μέσα κλεισμένος […]

Παράλληλα, σε βίντεο που δημοσίευσε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, φαίνονται καθαρά τα βίαια χτυπήματα και από τους αστυνομικούς, στα χέρια των οποίων πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος: