Παναγιώτης Θεωδορόπουλος

Πηγή: Ημερόδρομος

Είναι ξεδιάντροποι. Κυνικοί. Προκλητικοί. Την ίδια ώρα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς με συνοπτικές διαδικασίες, εξαιτίας των χρεών τους στις τράπεζες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ζήτησε τη ρύθμιση ακόμα και τη διαγραφή των χρεών του κόμματος τους, ύψους 200 εκατ. ευρώ!

Ο Γεωργιάδης, που ψήφισε δύο μνημόνια, τα οποία προέβλεπαν την αρπαγή της περιουσίας των υπερχρεωμένων φτωχών νοικοκυριών, από τους τραπεζίτες ζήτησε μια «γαλάζια» ρύθμιση χρεών!

Χωρίς ίχνος ντροπής ισχυρίστηκε μάλιστα πώς κάτι τέτοιο «είναι ηθικώς ορθό»!!!

Ο Γεωργιάδης που σήμερα ζητά διαγραφή χρεών για τη ΝΔ, ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία το 2014, στα πλαίσια της 5ης αξιολόγησης για το δεύτερο μνημόνιο είχε συμφωνήσει με την τρόικα να υπάρξει μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας!!!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της οποία εξέχων στέλεχος ήταν ο Γεωργιάδης είχε συμφωνήσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινούσαν από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ενώ τα «ραβασάκια» των τραπεζών απλώς θα ειδοποιούσαν τους πολίτες μόνο για το πότε βγαίνει το σπίτι τους «στο σφυρί». Οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως προπαγάνδισε και ο ίδιος ο Γεωργιάδης στα κανάλια, ήταν «εργαλείο» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!

Αυτά βέβαια για τον Γεωργιάδη, είναι …περασμένα ξεχασμένα και σήμερα επικαλέστηκε ακόμα και την κρίση, αναφέροντας ότι εξαιτίας της, άλλαξαν τα οικονομικά δεδομένα, μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων και αυξήθηκαν τα επιτόκια… Και πλέον η ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρέη της…

Μάλιστα ζητώντας και διαγραφή χρεών της ΝΔ, πρόσθεσε: «Τι λέει η Ελλάδα στους διεθνείς πιστωτές της όταν χρεοκόπησε από το ’10 και μετά; Και στους ιδιώτες πιστωτές της και στους δημόσιους θεσμικούς πιστωτές της, τι λέει; Λέει ότι δανείστηκα υπερβολικά πολλά χρήματα την εποχή της ευμάρειας, ότι και εσείς ως δανειστές δεν ήσασταν προσεκτικοί και μου δανείζατε περισσότερα απ’ ό,τι εγώ μπορούσα να πληρώσω. Γι’ αυτό το λόγο αιτούμαι για να μπορώ να επιβιώσω, διαγραφή του χρέους». Από τους πιστωτές φυσικά δεν ζήτησε ποτέ ο Γεωργιάδης, ως υπουργός διαγραφή χρέους. Για την ακρίβεια δεν τόλμησε καν να το ξεστομίσει…

Τώρα όμως το ρίχνει στο τραπέζι και προσθέτει:«Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρναν πριν την κρίση μια εκλογική επιχορήγηση Χ. Η ΝΔ ας πούμε έπαιρνε κατά μέσο όρο 30 εκατομμύρια το χρόνο και είχε επιτόκιο 3-3,5%. Όταν έγινε η κρίση τα 3 εκατομμύρια έγιναν 4 και το επιτόκιο έγινε 8». Ούτε λίγο, ούτε πολύ δε δίστασε να συγκρίνει τις αιματηρές περικοπές που υπέστη ο λαός με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, των κομμάτων. 

Ξεπερνώντας, μάλιστα κάθε όριο ζήτησε την υπαγωγή της ΝΔ, στο νόμο Κατσέλη, ισχυριζόμενος ότι πρέπει να ισχύσει και για τα κόμματα ό,τι ισχύει για όλους… «Ο νόμος Κατσέλη προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για τον κάθε πιστωτή, τον κάθε Έλληνα πολίτη που θα έχει το δάνειο του στα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν αφορά τα κόμματα; Δεν το καταλαβαίνω», είπε και πάνω στον επαναστατικό οίστρο του, πρόσθεσε: «Εκτός αν θέλουμε κόμματα πάντα εξαρτημένα»….

Μήπως άραγε μπορεί να μας πει αν ένιωσε εξαρτημένος, όταν:

— Η ΝΔ λάμβανε θαλασσοδάνεια, απόρροια των δεσμών αίματος του κόμματος του με το τραπεζικό κεφάλαιο, τα οποία δίνονταν χωρίς εγγυήσεις και χαριστικά.

 Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, προχώρησαν στο περιβόητο «PSI» ληστεύοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων για να «σωθούν» οι τράπεζες. 

Η ΝΔ πρόσφερε ζεστό χρήμα στις τράπεζες και στήριξε την ανακεφαλοποίηση τους, τα οποία φόρτωσε στο δημόσιο χρέος στέλνοντας το λογαριασμό στον ελληνικό λαό! 

Τότε προφανώς δεν ένιωθε καμία …εξάρτηση. Σήμερα που οι τράπεζες διεκδικούν από τη ΝΔ την επιστροφή των δανεικών, ο Γεωργιάδης ζητά υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη» και διαγραφή χρεών! Σήμερα που κέρδισε η τράπεζα Πειραιώς αγωγή κατά της Ν.Δ., σχετικά με “κόκκινα” δάνεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γεωργιάδης ζήτησε «ρύθμιση»…

Δεν γνωρίζουμε αν η ΝΔ θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τους πιστωτές της. Αν θα πετύχει «ψαλίδι» στα χρέη. Αν θα υπαχθεί σε ειδικό καθεστώς εξαιτίας του πρότερου κυβερνητικού βίου της και της στήριξης που πρόσφερε αφειδώς στους τραπεζίτες.   

Γνωρίζουμε όμως ότι διαγραφή χρεών ζητούν χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά δεν την παίρνουν. Αντίθετα βλέπουν μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τις τράπεζες να αρπάζουν τα σπίτια τους. 

Με νόμους που ψήφισαν οι «Γεωργιάδηδες» όλων των μνημονιακών κομμάτων…