Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Όπλα. Ένα εμπόρευμα το οποίο παράγουν εταιρείες… και τι να κάνουμε; Να απαγορεύσουμε σε εταιρείες να πουλάνε τα προϊόντα τους, για να μη σκοτώνονται μερικές εκατοντάδες παιδιών το χρόνο; Όχι, θα φτιάξουμε αλεξίσφαιρα σακίδια για να κρατάνε στη ζωή τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο.

Κάπως έτσι σκέφτηκε μια ισραηλινή εταιρεία, η οποία άρχισε να παράγει και να πουλάει ένα αλεξίσφαιρο σακίδιο για μαθητές στις ΗΠΑ, ενώ ήδη έχει πουλήσει εκατοντάδες από αυτά μέσα στους δύο πρώτους μήνες από την κυκλοφορία τους. Το συγκεκριμένο σακίδιο μάλιστα μπορεί να το αγοράσει οποιοσδήποτε και στο διαδίκτυο.

 

Το σακίδιο ζυγίζει περίπου τρία κιλά, και όπως δείχνει στο βίντεό της η εταιρεία, μπορεί να επεκταθεί και να προστατεύσει τη ζωή οποιουδήποτε ανυποψίαστου μαθητή ο οποίος πηγαίνει σχολείο, αλλά οι νόμοι της αγοράς έχουν διαφορετική άποψη για το πώς θα περάσει τη μέρα του.

Το σακίδιο βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Μία των τριών κιλών που κοστίζει 500 δολάρια και προστατεύει τους μαθητές από πιστόλια των 9 χιλιοστών και μία των 5 κιλών που κοστίζει 700 δολάρια και μπορεί να σώσει τη ζωή ενός μαθητή ακόμα και από ένα ΑΚ-47, σύμφωνα με την εταιρεία…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, σύντομα θα διατεθούν μοντέλα και για μικρότερα παιδιά, καθώς οι υπάρχονες εκδόσεις απευθύνονται μόνο σε μαθητές λυκείου και άνω.

 

Η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σαν ένα νέο χαμηλό για την ανθρωπότητα, χάρη στο λόμπι των όπλων που καταφέρνει να πετυχαίνει την κρατική παρέμβαση που χρειάζεται προκειμένου να συνεχίσει να πουλάει ελεύθερα τα προϊόντα της. Αν βέβαια δεν είχε προηγηθεί μια εκπομπή του Σάσα Μπάρον Κοέν, στην οποία καμαρώσαμε μέλη του αμερικανικού κογκρέσου να συμμετέχουν σε υποτιθέμενη καμπάνια για την ελεύθερη οπλοφορία για παιδιά 4 χρονών.