Σχολιάζοντας τις πρόσφατες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατύπωσε μία άποψη η οποία δεν είναι σίγουρο πως λειτουργεί προς το συμφέρον της ιδεολογίας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινωνιολογία, δηλαδή η επιστημονική μελέτη της κοινωνικής συμπεριφοράς, της προέλευσής της, της ανάπτυξής της, της οργάνωσης της κοινωνίας και των θεσμών της, μπορεί να μετατρέψει κάποιον σε αριστερό:

 

Αυτά (τα Λατινικά) πάτε και τα αντικαθιστάτε με την Κοινωνιολογία. Δηλαδή με ένα μάθημα απλώς για να κάνουν τα παιδιά αριστερά

Είναι πράγματι δυστυχές το ότι η αριστερή ιδεολογία και η μαρξιστική θεωρία βασίζονται σε επιστήμες, όταν ο νεοφιλελευθερισμός δεν έχει κάποιο αντίστοιχο πάτημα και αναγκάζεται να βασίζεται μόνο σε ευφυολογήματα καφενείου, όπως το “αν είσαι άξιος δε χάνεσαι” και το “με σκληρή δουλειά μπορείς μια μέρα να αποκτήσεις το δικό σου κότερο”.

Αντίστοιχα ο εθνικισμός και η ακροδεξιά, δουλεύει μόνο με την πλήρη απαξίωση οποιασδήποτε επιστήμης και την αντικατάστασή τους από hoaxes γραμμένα με κεφαλαία γράμματα και άφθονα θαυμαστικά.

 

Δεν καταλαβαίνουμε το αυτογκόλ του αντιπροέδρου, αλλά ενισχύει την άποψή μας πως ο Άδωνις δουλεύει για να καταστρέψει το νεοφιλελευθερισμό από μέσα.

Καταδικάζουμε

Υ.Γ. Αναγνώστες μοιράστηκαν μαζί μας τη σοφία τους και μάθαμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Χάρβαρντ. Αυτό. Απλά ενημερώνουμε.

credits: Irene Babette Bell