Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας, το βασίλειο σκοπεύει να σκάψει ένα κανάλι που θα μετατρέψει τη χερσόνησο στην οποία βρίσκεται το Κατάρ, σε νησί.

Το έργο χαρακτήρισε ως ιστορικής σημασίας ένα σύμβουλος του πρίγκηπα Mohammed bin Salman, το οποίο θα αλλάξει τη γεωγραφία της περιοχής. Μέρος μάλιστα του καναλιού που θα κατασκευαστεί, θα χρησιμοποιηθεί σαν περιοχή εναπόθεσης πυρηνικών αποβλήτων, γιατί η καφρίλα δεν ήταν ήδη αρκετή.

 

Το έργο εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια και το κανάλι που θα δημιουργηθεί θα έχει μήκος 60 χλμ και πλάτος 200 μέτρων. Ήδη πέντε κατασκευαστικές εταιρείες που δεν κατονομάστηκαν, εμφανίστηκαν πρόθυμες να αναλάβουν το έργο.

Υπενθυμίζεται πως από πέρυσι, οι σχέσεις του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και του εμιράτου του Κατάρ, έχουν καταστραφεί, αφού η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Κατάρ πως εξοπλίζει και στηρίζει μια σειρά τρομοκρατικών οργανώσεων:

  • Την Αλ Κάιντα, την οργάνωση που έγινε ευρύτερα γνωστή, όταν ένας Λιβανέζος, ένας Αιγύπτιος, δύο από τα ΗΑΕ και 15 Σαουδάραβες, έκαναν αεροπειρατεία και πέσαν πάνω στους Δίδυμους πύργους, ακολουθώντας τις εντολές του Σαουδάραβα μεγιστάνα Οσάμα Μπιν Λάντεν.
  • Το ISIS, την οργάνωση δηλαδή που σύμφωνα με τη Χίλαρυ Κλίντον, χρηματοδοτούν από κοινού Κατάρ και Σαουδική Αραβία.
  • Τους Χούτι, που όπως είδαμε παραπάνω, βομβάρδιζαν μέχρι χτες από κοινού, Σαουδική Αραβία και Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία, για όσους δεν ξέρουν περισσότερα, είναι εκείνη η μοναρχία της Μέσης Ανατολής, που πριν 9 χρόνια, απειλούσε τη Μεγάλη Βρετανία με τρομοκρατικές επιθέσεις, αν οι εισαγγελείς που ερευνούσαν τις αγοραπωλησίες όπλων της μοναρχίας, δε σταματούσαν. Σήμερα όμως, μάλλον φιλοτεχνείται το προφίλ του τιμωρού της τρομοκρατίας και σαν αντάλλαγμα η πρωθυπουργός της Βρετανίας σκέφτεται να μη δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Καταλαβαίνουμε κάπως έτσι, πως η διαφορά ανάμεσα στον τρομοκράτη και τον τιμωρό του, έχει να κάνει πλέον καθαρά με το πόσα όπλα είναι διατεθειμένος να αγοράσει ο καθένας…