Πηγή: Katiousa

Χτες, οι συντελεστές της παράστασης “Αντιγόνη” που θα ανέβαινε στη Νέα Μάκρη, χαρίζοντας τα έσοδά της στους πυρόπληκτους της περιοχής, αναγκάστηκαν να βγάλουν μια ανακοίνωση, που εξηγούσε τους λόγους της ακύρωσής της.

Σήμερα 2/8/2018, ημέρα Πέμπτη, η παράσταση “Αντιγόνη του Σοφοκλή” που θα λάμβανε χώρα στη Νέα Μάκρη και που όλα της τα έσοδα θα δίνονταν προς ενίσχυση των πυροπαθών, ακυρώνεται κατόπιν απόφασης του δημάρχου κυρίου Ψινάκη, με αιτιολογία το πένθος.

Σπάνια μια λιτή ανακοίνωση είναι τόσο εύγλωττη για την απορία και την απογοήτευση που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια απόφαση.

Κάποιοι μπορεί να ψήφισαν τον Ψινάκη “για πλάκα”, μπερδεύοντας το αστείο με το γελοίο. Το πρόβλημα με το δήμαρχο Μαραθώνα είναι πως γελοιοποιείται ακόμα και στην προσπάθειά του να δείξει ότι πενθεί και συμπάσχει με τους δημότες και τους πληγέντες. Κι αναρωτιέται κανείς ποιος ρόλος θα του ταίριαζε από την τραγωδία, με τόσους άταφους καμένους νεκρούς, που επιζητούν κάθαρση ή έστω μια βοήθεια σε όσους έμειναν πίσω και βλέπουν να μην επιτρέπεται ούτε καν αυτή…

Κι όπως λέει κι ο Σταμάτης Κραουνάκης (που έψαξε τον Ψινάκη στο τηλέφωνο, αλλά δεν μπόρεσε να τον βρει) στη δική του ανάρτηση, δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία”…