Αλιεύσαμε από το facebook του Τάσου Θεοφίλου

Ο Κωνσταντίνος Κ. είναι ταξιδιωτικός πράκτορας. Μια μέρα πηγαίνει στην εκκλησία των Αγίων Πάντων να κάνει μια δωρεά. Έκπληκτος βλέπει στο ιερό τρεις παπάδες να λογομαχούν και να χειροδικούν μεταξύ τους. Ένας πολίτης ανάμεσα τους προσπαθεί να τους χωρίσει. Ο πολίτης εξηγεί στον Κωνσταντίνο Κ. ότι ο καυγάς άναψε ανάμεσα στους τρεις κληρικούς επειδή ο παπά-Μανώλης ξεφούσκωσε τα λάστιχα του συναδέλφου του ζητώντας του 1000 δραχμές. Αιτία ήταν ο αγιασμός που έκανε σε κατάστημα που άνηκε στην ενορία του παπά-Μανώλη.

Ο Κωνσταντίνος Κ. επισημαίνει στους εμπλεκόμενους ότι αυτό είναι ασύμβατο με την ιδιότητα τους. Μάλιστα, μόλις βλέπει τον 46χρονο παπά-Μανώλη να τραβά από το πετραχήλι τον συνάδελφο του επεμβαίνει με ακόμα πιο έντονο ύφος παρατηρώντας τον. Αμέσως φεύγει προς το διπλανό κατάστημα για να καλέσει την αστυνομία ώστε να καταγγείλει το επεισόδιο.

Καθώς περιμένει την αστυνομία, ο παπάς τον ακολουθεί, τον ρίχνει στο έδαφος, τον δαγκώνει στο μάγουλο και προσπαθεί να τον χτυπήσει στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο. Αποτυγχάνει στην ενέργεια του αυτή καθώς το χέρι του μπερδεύεται με τα ράσα. Για καλή του τύχη από το σημείο περνάνε δυο μοτοποδηλάτες οι οποίοι σώζουν τον Κωνσταντίνο Κ. από βέβαιο πνιγμό.

Ο Κωνσταντίνος Κ. πηγαίνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ οπού του γίνεται ορός για να μην πάθει μόλυνση από το δάγκωμα του οργισμένου παπά. Κανείς, φαίνεται, δεν ξέρει αν είναι δηλητηριώδης. Ο εισαγγελέας διατάζει να συλληφθεί ο παπά-Μανώλης αλλά οι αστυνομικοί δεν καταφέρνουν να τον βρουν τουλάχιστον ως το επόμενο βράδυ.

(Πληροφορίες από την εφημερίδα Ακρόπολις)

#Παλπ_Αποδελτίωση_1977_1979