Αλιεύσαμε την τρολλιά από το Κουλούρι

Ιδιαίτερα σκεπτικός και με έντονα αισθήματα απορίας παρακολουθεί ο Αμβρόσιος το ισχυρό κύμα αλληλεγγύης και βοήθειας των πολιτών προς όσους επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι πιστοί παρεμβαίνουν στο έργο του θεού, ενώ επιπλέον, αδυνατεί να κατανοήσει τι έχουν να κερδίσουν σε αντάλλαγμα όσοι προσφέρουν τρόφιμα, αίμα, είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα προς τα θύματα της φωτιάς.

«Αν ο Θεός ήθελε να βοηθηθούν, θα τους βοηθούσε μόνος του. Αντίθετα, επέλεξε να τους τιμωρήσει και είναι αμαρτία να πάει κανείς κόντρα στο θέλημά του. Θα μπορούσαν όλα αυτά τα αγαθά να προσφερθούν στην εκκλησία και στους ιερείς, κάτι θα βρίσκαμε να τα κάνουμε. Αντίθετα, κινδυνεύουν τώρα να καταλήξουν σε άθεους», τονίζει ο Αμβρόσιος και καταλήγει:

«Απορώ τι έχουν να κερδίσουν, ο έχων δύο χιτώνες ας δίνει τον έναν, αλλά ας παίρνει και κάτι πίσω. Όσο για τα κατεστραμμένα, αν είχαμε ακόμα χούντα τότε θα είχαν φτιαχτεί σε μερικές ημέρες νέοι δρόμοι».

Το «Κουλούρι» αναζήτησε συμπολίτες μας που συμφωνούν με τον μητροπολίτη και δεν προσφέρουν βοήθεια, αλλά ευτυχώς δεν βρήκε κανέναν.