Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Επισήμανα στον πρωθυπουργό ότι στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα θέλω να βάλω πλάτη και ότι μπορώ να διαπραγματευτώ απευθείας με τον ιό, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους εταίρους το 2015.»

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσιμης διαπραγμάτευσης ο ίδιος προσωπικά είχε πληγεί από τον ιό του έρπη τον οποίο, όπως είπε, κατάφερε να νικήσει. «Με τον κορωνοϊό είμαι διατεθειμένος να διαπραγματευτώ 18, 19 ακόμα και 20 ώρες και να του πω ‘go back αντιβάϊρους, κορόναβάϊρους’ ώστε να πάψει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε κακόπιστες, όπως είπε, φήμες που θέλουν τον κωρονοϊό να ανήκει πολιτικά στην Αριστερά. «Έχω ακούσει που λένε ότι είναι αριστερός ιός επειδή είναι από την Κίνα, επειδή προκάλεσε την κατάργηση των παρελάσεων και θέλει να διαχωρίσει κράτος και εκκλησία. Νομίζω είναι υπερβολή. Πρώτον, η Κίνα δεν είναι αριστερή. Και δεύτερον, ούτε εμείς καταργήσαμε τις παρελάσεις ή διαχωρίσαμε κράτος και εκκλησία.»

Αλιεύσαμε από το Βατράχι