Πηγή: News247

Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία μέσα στην ΑΣΟΕΕ από φοιτητές του ιδρύματος. Όπως καταγγέλλουν φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, άνδρας της ασφάλειας εισήλθε στον χώρο του Πανεπιστημίου και έβγαλε το όπλο του κατά των φοιτητών, εντός του προαύλιου χώρου.

Σύμφωνα με την Μελίνα Υφαντή, τριτοετή φοιτήτρια του τμήματος Στατιστικής ο άνδρας βρισκόταν μέσα στην ΑΣΟΕΕ κρατώντας μάλιστα ένα κράνος, κινώντας τις υποψίες ορισμένων φοιτητών.

Όπως είπε η ίδια, μιλώντας στο News 24/7: “Ήταν περίπου 3 το μεσημέρι. Εμείς είχαμε διάλειμμα από το μάθημα και βρισκόμασταν στο προαύλιο. Εμφανίστηκε ένας τύπος με πολιτικά και ένα κράνος και επειδή σε κάποιους φάνηκε περίεργος, τον ρώτησαν αν είναι από την Ασφάλεια. Εκείνος στην αρχή δεν απαντούσε, αλλά όταν οι φοιτητές επέμεναν να ρωτούν τους είπε: Ναι ρε είμαι, τι θέλετε;” και άρχισε να τρέχει. Ξαφνικά βγάζει το όπλο. Αρχίσαμε όλοι να φωνάζουμε και να τρέχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κρατούσε και σημάδευε προς φοιτητές. Επικράτησε πανικός. Φωνάζαμε “Έχει όπλο”.

Όπως λέει στο News 24/7 η τριτοετής φοιτήτρια, λίγα λεπτά αργότερα μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ τα ΜΑΤ: “Ξαφνικά βλέπουμε τα ΜΑΤ να φτάνουν. Μπήκαν στο προαύλιο, πέταξαν κρότου λάμψης χωρίς απολύτως κανέναν λόγο και προσπάθησαν να μπουν στη σχολή. Ήταν εκεί και καθηγητές και φοιτητές γιατί γίνονταν μαθήματα. Βλέποντας τα ΜΑΤ να κάνουν έφοδο τρέξαμε μέσα στο κτίριο. Αυτό κράτησε δύο λεπτά και μετά αποχώρησαν”.

Το περιστατικό καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Resistencia – EAAK ΑΣΟΕΕ:

Η εκδοχή της ΕΛΑΣ

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ο νεαρός αστυνομικός που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας, είχε μεταβεί στην ΑΣΟΕΕ για να παραλάβει την κοπέλα του και περίμενε έξω στο παγκάκι.

Ομάδα νεαρών από το παντελόνι της φόρμας του πιθανόν κατάλαβαν ότι ήταν αστυνομικός και τον πλησίασαν με καδρόνια. Τότε ξεκίνησε μια αντιπαράθεση μαζί τους και μία συμπλοκή και ο νεαρός αστυνομικός μπήκε μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Οι κουκουλοφόροι με τα καδρόνια επιχείρησαν να του επιτεθούν και πάλι και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τράβηξε όπλο για εκφοβισμό και μόλις βρήκε την ευκαιρία με την έφοδο διμοιρίας των ΜΑΤ που αντιλήφθηκε από απέναντι το γεγονός, πήδηξε τα κάγκελα.

Ο ίδιος φέρεται να έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ αντικείμενα δέχτηκαν και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που παρενέβησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να του δώσουν την ευκαιρία να απομακρυνθεί. Για το περιστατικό ήδη η ηγεσία της ΓΑΔΑ έχει διατάξει την διενέργεια ΕΔΕ.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Βγάζουν πιστόλια στις σχολές μας

“Η αστυνομία “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας.

Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για την Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”.