Πηγή: Katiousa

Την ώρα που η έξαρση του κορονοϊού, ιδιαίτερα στην Αττική, προκαλεί τεράστιες πιέσεις στο σύστημα υγείας, με κίνδυνο να φτάσει ανά πάσα στιγμή στα όρια του, η διοίκηση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας και βασικού νοσοκομείου αναφοράς για Covid, κρίνει σκόπιμο να καλέσει σε απολογία την ειδικευόμενη γιατρό Λουκία Λιγδή, χρησιμοποιώντας ψευδή και ανυπόστατα προσχήματα, μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να εγείρει το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ζητά να κληθεί σε απολογία η γιατρός, επειδή δήθεν ήταν εριστική σε σύσταση του διοικητή για τη σωστή τοποθέτηση της μάσκας. Η κατηγορία αυτή, δεν ευσταθεί, καθώς στη σκηνή υπήρχαν και μάρτυρες που επιβεβαιώνουν το περιστατικό. Αντίθετα αυτό που πραγματικά ενόχλησε τη διοίκηση, όπως διακρίνεται από το ίδιο το μέιλ, είναι ότι η γιατρός διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη προσωπικού, που προκύπτει από την έλλειψη προσλήψεων και τη μεταφορά προσωπικού στην κλινική Covid. Iδιαίτερα “επιβαρυντικό” για την ίδια, όπως διαφαίνεται από τα γραφόμενα του αναπληρωτή διοικητή, είναι πως επικαλέστηκε την ιδιότητά της ως μέλους σωματείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, αντί ως όφειλε, να ενώσει τη φωνή της με εκείνη του σωματείο και συνολικά των εργαζόμενων στην υγεία, προκειμένου να καλυφθούν τα απαράδεκτα κενά στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, ασχολείται με τη φίμωση των φωνών που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα και διεκδικούν τη βελτίωσή της. Οι προσπάθειες εκφοβισμού ωστόσο θα πέσουν για άλλη μια φορά στο κενό.