Πηγή: Όγδοο

Ο Τσολιάς, ο Μπαλούρδος, ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης βρε αδελφέ, για μια ακόμη χρονιά, και παρά τις αλλαγές που συμβαίνουν στο κοινωνικοπολιτικό σκηνικό αυτής της χώρας, έρχεται από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου με τη νέα του παράσταση στον Σταυρό του Νότου Plus, για έξι παραστάσεις. Μιας και δεν “κολλήσαμε” όλοι κανονικότητα, μιλήσαμε μαζί του για “Πίτσες Μπλε” και για άλλα… χρώματα.

Τσολιά μας αγαπημένε, γιατί “μπλε” αυτές οι πίτσες, επηρεάστηκες από τις πολιτικές εξελίξεις;

Σαφώς. Η πτώση της πρώτης φοράς αριστεράς, έφερε στην εξουσία την πιο εκδικητική, διψασμένη για αίμα και με τετράχρονη στέρηση κουτάλας δεξιά. Και ευτυχώς μέσα σε ελάχιστους μήνες αποδείχθηκε πως η σάτιρα δε θα πεθάνει ποτέ σε αυτόν τον τόπο (όσο κι αν προσπαθούν με κάθε μέσο να την αφανίσουν), εφόσον εκλέγουμε κυβερνήσεις σαν την σημερινή. Οπότε Πίτσες Μπλέ.

Με την κανονικότητα πώς τα πας;
Την απολαμβάνω. Κυρίως στα πρόσωπα εκείνων που πίστεψαν πως ο Μητσοτάκης είναι το νέο και άφθαρτο και νοιάζεται για τον μικρομεσαίο και όχι για τον μεγαλοαστό. Είναι πάνω κάτω η ίδια μετακινούμενη μάζα που πίστεψε τον Τσίπρα το ΄15 και που πιστεύει 40 χρόνια ότι είχαμε σοσιαλισμό επί ΠΑΣΟΚ.
tsolias2
Φροντίζεις κάθε φορά να σχολιάζεις όλα αυτά που συμβαίνουν και έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία. Έχουν υπάρξει φορές που να έχεις δεχτεί απειλές ή ακόμη και σωματική βία από ακροατές ή από τον κόσμο που έρχεται στις παραστάσεις σου;

Όχι. Ο κόσμος που έρχεται στις παραστάσεις μου είναι εκεί συνειδητά. Πληρώνει για να δει ένα θέαμα συγκεκριμένης ταυτότητας και είδους. Με ξέρουν σχεδόν 20 χρόνια. Η σάτιρα είναι συγκεκριμένο είδος τέχνης. Αν κάποιος ενοχληθεί ή δεν του αρέσει μπορεί να φύγει, ή να μην χειροκροτήσει, ή να μην ξανάρθει. Ή να αλλάξει σταθμό ή κανάλι. Ή πρώτα να διαβάσει τι είναι σάτιρα και μετά να ενοχληθεί. Αυτό είναι και το πρόβλημα σήμερα. Ο καθένας γίνεται ειδικός σε θέματα που έχει πλήρη άγνοια. Και καλά κάνει. Το θέμα είναι πως νομίζει ότι αυτό αφορά όλους τους υπόλοιπους. Καλωσήρθατε στη μαγεία των Σόσιαλ Μίντια.

Από το “Κάθε βράδυ με άλλη” στο “Κάθε βράδυ με άλλον”. Πώς κι έτσι;
Στα πλαίσια της υστερίας της πολιτικής ορθότητας, αποφάσισα να ικανοποιήσω τα προστάγματα της εποχής και να πάω και με άντρες. Του χρόνου ίσως πάω «Κάθε βράδυ με άλλο» για να μην μείνει κανείς αδικημένος.

Τι άλλο αλλάζει φέτος στο όλο πρόγραμμα σε σχέση με αυτό που έχουμε δει ως τώρα από εσένα και τη μπάντα σου;
Φέτος, λόγω του δόγματος Χρυσοχοΐδη που σε κάθε πλακάκι πεζοδρομίου και κάθε κινηματογραφική αίθουσα υπάρχει και ένας μπάτσος, θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή του Μπαλούρδου (Δημοσιογράφος – ΜΑΤ), περισσότερα βίντεο και φάρσες και μεγαλύτερη διάδραση με το κοινό. Και updated version της στολής του Τσολιά .Μπαλέτα δεν θα έχει ούτε φέτος η παράσταση.

Ποιον από όλους όσους έχεις σατιρίσει κατά καιρούς θα επέλεγες να τον “κεράσεις” ένα εισιτήριο για τις “Πίτσες μπλε”;

Κανέναν. Δεν κάνω σάτιρα για αυτούς. Κάνω σάτιρα με αυτούς. Πολύ ευχαρίστως να κεράσω εισιτήριο οποιονδήποτε άλλον που θέλει να δει την παράσταση και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, ή αν είναι πολλοί να κάνω ειδική παράσταση, παρά κάποιον σατιριζόμενο που για άλλοθι ή για ξεκάρφωμα θα έρθει να το παίξει ανεκτικός στην όποια κριτική. Παπαριές. Καθόλου ανεκτικοί δεν είναι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι βαθιά κομπλεξικά άτομα που έχουν χτίσει μια σαθρή προσωπικότητα πάνω σε μια δημόσια εικόνα που αν πληγεί θα ακυρωθεί ολόκληρη η ύπαρξη τους. Το μόνο που μπορώ να τους προσφέρω είναι μια πίτσα που μπορούν να την βάψουν μπλε και να την τοποθετήσουν στο κάθισμα τους.
postertsolias.jpeg