Αρχική Clopyright Μουσαφίρηδες Σπηλιές που έμεναν παλιά οι λεπροί βγάζει στο Airbnb Κρητικός host

Σπηλιές που έμεναν παλιά οι λεπροί βγάζει στο Airbnb Κρητικός host

353
0

O επιχειρηματίας καλεί μάλιστα κάθε κάτοχο σπηλιάς σε αυτή τη χώρα να ανακαινίσει και να εκμεταλλευτεί το ακίνητό του

Σε χώρα – οδηγό για την παγκόσμια βιομηχανία που λέγεται βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων (όπως το λατρεμένο στην πατρίδα μας Airbnb) εξελίσσεται σταθερά η Ελλάδα μας. Τη στιγμή που τόσες οικονομίες – κολοσσοί παλεύουν ακόμη να νοικιάσουν σπίτια και διαμερίσματα, άντε και κανένα τροχόσπιτο, η μικρή μεσογειακή γωνίτσα μας έχει ήδη καταφέρει να σπρώξει στη βραχυχρόνια μίσθωση καβάτζες στη Γαύδοσπίτια χωρίς ταβάνι και χωράφια με μηλιές.

Αν παρατηρήσατε ότι δύο από τις τρεις αυτές επιφανείς περιπτώσεις επιχειρηματικότητας βρίσκονται στην Κρήτη, είστε σε καλό δρόμο. Η Λεβεντογέννα προσπαθεί μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα να ξεπεράσει τον εαυτό της, καθώς ένας Κρητικός ετοιμάζεται να ρίξει στην ώριμη πλέον αγορά μερικές σπηλιές που έμεναν λεπροί.

Ναι, αγαπητές φίλες και φίλοι, αυτή φαίνεται πως είναι η τελευταία τάση της μόδας. Πιο συγκεκριμένα, η μόδα ετοιμάζεται να μεταβεί στην στη συνοικία Χρυσοπηγή ή Μεσκινιά του Ηρακλείου Κρήτης, στις 185 σπηλιές όπου για 187 χρόνια έζησαν οι λεπροί. Μετά τους λεπρούς, οι σπηλιές έγιναν σπίτι για φτωχούς και πρόσφυγες μέχρι το 1960.

To πλάνο του Μιχάλη Γιανναδάκη μάλιστα είναι και μακροπρόθεσμο, καθώς αγόρασε τις σπηλιές πριν 17 χρόνια. Πλέον οι κατοικίες των λεπρών είναι στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσης σε δωμάτια με σκοπό να μπουν στο Airbnb, με τον νέο τους κάτοχο να προσπαθεί να προλάβει την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Θα έχουν μάλιστα και τζακούζι, στα σημεία όπου οι χωρικοί έβαζαν τα ζώα τους. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Κρήτη TV:

«Ήταν των λεπρών οι σπηλιές, εδώ είχαν ανθρώπους φτωχούς και μετά μου ήρθε η ιδέα να τα φτιάξω. Είναι βαμμένα, ασπρισμένα με ασβέστη και το υπόλοιπο με πλαστικό. Να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ και να μην εισπράττεις είναι αμαρτία.»

Καλεί μάλιστα και κάθε κάτοχο σπηλιάς αυτής της χώρας να γίνει εντερπρενέρ και να κάνει τζεντριφικέισον στην ιδιοκτησία του:

«Όσοι μπορούν και έχουν σπηλιές να κάνουν το ίδιο. Να τις φτιάξουν, να φύγουν οι σύριγγες.»

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Luben