Πηγή: Το Βατράχι

Το ενδεχόμενο στοχευμένης στρατιωτικής επέμβασης σε ελληνική πολυκατοικία μελετούσε πριν από λίγο καιρό το αμερικανικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα οι Νιου Γιορκ Τάιμς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, η επιχείρηση σχεδιάστηκε μετά τον εντοπισμό ποσότητας πετρελαίου στον λέβητα πολυκατοικίας στα Κάτω Πατήσια, η οποία είναι από τις λίγες πλέον στην Ελλάδα που βάζει πετρέλαιο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ σχεδίαζαν χειρουργικό χτύπημα στην πολυκατοικία με πεζοναύτες με μπιτόνια, ωστόσο η επιχείρηση δεν προχώρησε προκειμένου να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Αθήνας-Ουάσινγκτον αλλά και συνταξιούχοι που ζουν στην πολυκατοικία και έχουν υπέρταση.

Ωστόσο, στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση της επιχείρησης ήταν ότι η αφαίρεση του πετρελαίου θα γινόταν αντιληπτή στην επόμενη συνέλευση της πολυκατοικίας, και ότι ακόμα και οι ΗΠΑ δεν θέλουν να τα βάλουν με εξαγριωμένη Ελληνίδα διαχειρίστρια.