Πηγή: Το Βατράχι

Νέα πρωτιά για την ελληνική επιστημονική κοινότητα αποτελεί ο εντοπισμός μιας ουσίας η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ευθύνεται για τις ικανότητες των Ελλήνων στην αντισφαίριση παραλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, μια άγνωστη μέχρι τώρα ουσία βρέθηκε στην ελληνική άμμο, μετά από ανάλυση δειγμάτων από χιλιάδες ελληνικές παραλίες.

Η Καγκουρίνη-Β, όπως ονομάζεται, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς σε υψηλές συγκεντρώσεις προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας ισχυρές παρενέργειες σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, χαρακτηριστικά συμπτώματα σε όσους έχουν εκτεθεί σε υψηλές δόσεις της ουσίας είναι το σφίξιμο μυών χωρίς λόγο, η απότομη επιβράδυνση της εγκεφαλικής λειτουργίας και η επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης «σόρι» . Παράλληλα σε προχωρημένο στάδιο το θύμα έχει έντονες παραισθήσεις, όπως για παράδειγμα ότι είναι ο Ναδάλ.


Η Καγκουρίνη-Β, όπως ονομάζεται, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς σε υψηλές συγκεντρώσεις προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα


Ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ουσία φαίνονται να είναι οι άντρες ηλικίας 18-30 ετών με εφαρμοστά μαγιό, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για συμπτώματα ακόμα και σε άντρες άνω των 50. Σύμφωνα με τις Αρχές, αν υποπτεύεστε ότι κάποιο άτομο έχει έρθει σε εκτεθεί σε υπερβολική δόση Καγκουρίνης-Β, θα πρέπει να αποφεύγετε κάθε επαφή μαζί τους και να καλείτε άμεσα το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο 210-5212000.

Ωστόσο αν βρεθείτε περικυκλωμένοι, συνιστούν να πετάξετε το μπαλάκι τους όσο πιο μακριά μπορείτε για να το κυνηγήσουν ή να τους πετάξετε ένα CD της Πάολα ώστε να τους αποσπάσετε την προσοχή και να διαφύγετε.