Η αχαριστία του Έλληνα ήταν τεράστια διαχρονικά. Ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα είναι οι ευρωεκλογές του 2019, όταν το κυβερνών κόμμα υπέστη συντριβή. Όλη η κυβέρνηση στράφηκε κατά του λαού και τον κατηγόρησε ότι δεν κατανόησε το πόσο κακό έκανε στην χώρα το εκλογικό αποτέλεσμα. Και εν όψει βουλευτικών εκλογών θέλησε να δείξει με τον πλέον τρανό τρόπο το λάθος του κόσμου, παίρνοντας πίσω για έναν μήνα ό,τι έκανε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του.

Αρχικά πήρε πίσω τα λουλούδια από την Καισαριανή, δείχνοντας ότι οι αριστερές κυβερνήσεις πλέον θα τελειώσουν για την χώρα. Τα ίδια λουλούδια τα εναπόθεσε στην εκκλησία, τονίζοντας ότι η χώρα θα επιστρέψει στην Χριστιανική της παράδοση, η οποία είχε τερματίσει με τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας που απλά ειπώθηκε και δεν πραγματοποιήθηκε. Έπειτα έσκισε την συμφωνία των Πρεσπών, πράγμα που εξαγρίωσε μόνο τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς. Τερμάτισε τις συμφωνίες με το Ισραήλ και την ΑΟΖ, δημιουργώντας νέα προβλήματα στην Μεσογειακή επικράτεια και ενίσχυσε την φιλοπαλαιστινιακή διάθεση που είχε ξεχαστεί. Τέλος επέστρεψε η δημόσια περιουσία των αεροδρομίων, λιμανιών και τρένων που είχε οριστικά μεταφερθεί στους ξένους επί αριστερής κυβέρνησης και η χώρα γέμισε ξαφνικά με πλούτο που δεν ήξερε πώς να τον διαχειριστεί.

Αλλά και στην οικονομία, η κυβέρνηση πήρε πίσω ό,τι πρόσφερε στον ελληνικό λαό. Όπως την 13η σύνταξη που γέμισε τις τσέπες των συνταξιούχων. Ταυτόχρονα βέβαια αναγκάστηκε να επιστρέψει το ΕΚΑΣ. Όπως και τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ μεικτά. Ένα τεράστιο 50άρικο αύξηση το οποίο θα πήγαινε στο ελληνικό κράτος με την μείωση του αφορολόγητου, τελικά έμεινε στα χέρια των αφεντικών. Επανάφερε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, αναγκάζοντας τους Έλληνες να μεταναστεύσουν από την Κοζάνη στις Οινούσες και από την Καλαμάτα στην Αλόννησο για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Πήρε πίσω τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έτσι πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να αποκτήσουν τα ακίνητα που τους πήραν οι τράπεζες και να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ. Οι τελευταίες πινελιές της κυβέρνησης αφορούσαν στην ΕΡΤ και το Μάτι. Στην πρώτη περίπτωση διέλυσε το κανάλι και επανέφερε την ΝΕΡΙΤ, στερώντας από τους τηλεθεατές το μόνο φανερά φιλοκυβερνητικό κανάλι. Στην δεύτερη περίπτωση έκανε πλήρη αναδάσωση και ανοικοδόμηση σπιτιών μεταμορφώνοντας την σε έναν παράδεισο, που με την πρώτη αδράνεια του κράτους θα ξανακαεί.

Ο Έλληνας δεν είχε συνειδητοποιήσει το μεγάλο καλό που έκαναν οι αριστεροί της χώρας. Δεν είχε αντιληφθεί  πόσο διαφορετικοί ήταν από τους προηγούμενους. Όμως χάρη στον καινοτόμο προεκλογικό αγώνα της κυβέρνησης, οι Έλληνες επιτέλους κατανόησαν πλήρως και αυτό αποτυπώθηκε στις κάλπες. Το αριστερό κόμμα έχασε, αλλά αυτή τη φορά με 15 μονάδες διαφορά και έτσι ο αχάριστος Έλληνας κατέστρεψε την χώρα από μόνος του.

Παναγιώτης Φραγκούλης