Ιστορικός, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο

Οι ευρωεκλογές του 2019 ήταν οι πιο καθοριστικές στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου. Και αν στην χώρα μας αρχικά αντιμετωπίζονταν ως δημοσκόπηση για τον αυριανό ηγέτη της Ελλάδας, αυτό που ακολούθησε δεν μπορούσε να το προβλέψει κανείς. Τα ποσοστά της ακροδεξίας αυξήθηκαν στην Ευρώπη σε σημείο που να γίνουν μη ελεγχόμενα. Μετά την Αγγλία και η Ιταλία με την Γαλλία έδωσαν μήνυμα αποχώρησης. Η Ένωση συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να κάνει μια σημαντική αλλαγή. Ο στυγνός καπιταλισμός και η λιτότητα έπρεπε να κυριαρχήσει, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο από τον σημερινό. Για αυτόν τον λόγο πρότεινε στους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας μας, να συγκυβερνήσουν ολόκληρη την Ήπειρο. Η ωριμότητα των πολιτικών δυνάμεων να κουκουλώνουν τα σκάνδαλα, ο εποικοδομητικός διάλογος των κομμάτων για τα σόγια και οι προεκλογικές υποσχέσεις που έτρωγαν οι ψηφοφόροι και ποτέ δεν υλοποιούνταν, γοήτευσαν τους Ευρωπαίους που αποφάσισαν να εφαρμόσουν το ελληνικό μοντέλο σε όλη την επικράτεια.

Το πρώτο βήμα ήταν να χωριστούν οι εξουσίες στους δύο Έλληνες ηγέτες. Ο δεξιός πολιτικός ανέλαβε τα επενδυτικά προγράμματα και την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης. Προώθησε ηλεκτρονικές συσκευές συγκεκριμένης γερμανικής εταιρίας έτσι ώστε να εξοπλίσουν κάθε γωνιά της επικράτειας. Από το Ζαγκλιβέρι ως τις Βρυξέλλες, κάθε σπίτι και επιχείρηση είχε εφοδιαστεί με τις απαραίτητες ηλεκτρικές γερμανικές συσκευές, όπως σελφοκόνταρα και αφυγραντήρες. Στην συνέχεια θωράκισε την Ευρώπη αγοράζοντας από την Αμερική υποβρύχια που έγερναν. Πάταξε την εγκληματικότητα, καθώς εκτός από τα Εξάρχεια καθάρισε τα Κόκκινα Φανάρια στο Άμστερνταμ και το Μουλέν Ρουζ του Παρισίου. Τέλος, ανακοίνωσε την διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων σε ετήσια βάση αποκλειστικά σε πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρώτες πόλεις που διοργάνωσαν την γιορτή του αθλητισμού ήταν το Μπουργκάς, η Τιμισοάρα και η Καρδίτσα.

Ο αριστερός ηγέτης υποσχέθηκε τον τερματισμό της λιτότητας. Για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσε 15η σύνταξη της τάξης των 75 ευρώ σε όλους τους κατοίκους της Ευρώπης ανεξαρτήτου ηλικίας. Τους υποσχέθηκε μάλιστα και 16η σύνταξη η οποία θα πιστωθεί δύο μέρες πριν τις επόμενες ευρωεκλογές. Πούλησε τα λιμάνια όλων των χωρών στους Κινέζους και όλα τα οικόπεδα της ευρωπαϊκής ΑΟΖ σε Αμερική και Ισραήλ. Ονόμασε την Ανδόρα Βόρεια Καταλονία και τα Νησιά Φερόες Μικρή Βρετανία έτσι ώστε να επέλθει ειρήνη στην περιοχή. Τέλος έκανε προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο όλων των Ευρωπαίων πολιτών που είναι ψηφοφόροι της νέας οικουμενικής κυβέρνησης.

Τα πράγματα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο μέχρι που το 2022 ανακοινώθηκε ότι το χρέος της Ευρώπης πήγε στα 500 τετράκις εκατομμύρια ευρώ. Η λύση ήταν μία, αλλά μόνο οι δύο Έλληνες ηγέτες μπορούσαν να την εφαρμόσουν. Να απευθυνθούν στο ΔΝΤ και να βάλουν μνημόνιο και στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι η χώρα μας κατάφερε επιτέλους να αλλάξει την Ευρώπη και να την κάνει ολόκληρη σαν του λόγου της.

Παναγιώτης Φραγκούλης