Ιστορικός, κότερο, αριστερά, ολιγαρχία

Ακολουθεί απόσπασμα από το κεφάλαιο Δ του βιβλίου Ιστορίας της Γ Γυμνασίου του 2453

Το καλοκαίρι του 2018 η χώρα έζησε μια τραγωδία με την φωτιά στο Μάτι. Όμως ο αριστερός πρωθυπουργός αντί να προχωρήσει στην αποκατάσταση της τραγωδίας, δεν μπορούσε να αναβάλει το σχέδιο ανατροπής του καπιταλισμού. Επιβιβάστηκε λοιπόν σε κότερο και άρχισε να διασχίζει τα νερά του Ιονίου για να πλευρίσει τους εφοπλιστές. Σκοπός του ήταν να τους εξαπατήσει, έτσι ώστε να πάρει από την ελίτ της χώρας τον πλούτο και να την μοιράσει στους φτωχούς.  Η μυστική του αποστολή όμως τινάχτηκε στον αέρα εξαιτίας των αντιπάλων του. Παπαράτσι κουτσομπολίστικων περιοδικών νομίζοντας αρχικά ότι στο κότερο επέβαινε η οικογένεια Καρντάσιαν, έπεσε πάνω στον Έλληνα ηγέτη. Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης μοίρασε την φωτογραφία στον τύπο με λεζάντα «Νάτος, νάτος, το παίζει και σκαφάτος». Έτσι πριν περάσει στα νερά του Αιγαίου από τον ισθμό για να κατακτήσει όλα τα καράβια για το κράτος, αναγκάστηκε να βγάλει έρπη στα χείλη και να πει ότι ήταν κουρασμένος. Το σχέδιο του ματαιώθηκε.

Οι ευρωεκλογές έστειλαν μήνυμα ότι οι μέρες του ήταν περιορισμένες. Τα ψίχουλα που μοίρασε σαν παροχές δεν έφταναν να συμπληρώσεις μια φέτα ψωμί και οι Έλληνες ψηφοφόροι έδειξαν τις διαθέσεις τους στον Έλληνα πρωθυπουργό. Έπρεπε να κάνει κάτι σύντομα. Ήθελε να παρατείνει την θητεία του για άλλα 4 χρόνια. Και αν δεν τα κατάφερνε, έπρεπε τουλάχιστον να θέσει τις βάσεις για την ανατροπή του καπιταλισμού. Έτσι το καλοκαίρι του 2019 έπλευσε ξανά για τα ανοιχτά. Αυτήν την φορά για το Αιγαίο και μάλιστα όχι με κότερο αλλά με κρουαζιερόπλοιο. Σε αυτό επέβαινε ο ίδιος και 3000 συνταξιούχοι οι οποίοι δεν πήραν τελικά 13η σύνταξη και έπρεπε να εξαργυρώσουν αλλιώς την ψήφο τους. Σκοπός του ήταν να πετύχει τους Έλληνες εφοπλιστές και να τους εξαπατήσει. Θα χρησιμοποιούσε την ασυλία που του δίνει το ελληνικό σύνταγμα προς το καλό των Ελλήνων. Υποσχέθηκε σε όλους πρώτες θέσεις στο επικρατείας και ιδιωτικοποίηση νησιών, όπως η Γιάρος και η Μακρόνησος, με σκοπό να χτίσουν εκεί τα στρατηγεία τους. Σε αυτούς που ήξερε ότι έκαναν λαθρεμπόριο υποσχέθηκε την θέση της ηγεσίας του λιμενικού σώματος. Το αντάλλαγμα θα ήταν απλά η χρηματοδότηση των προεκλογικών παροχών του Σεπτεμβρίου που θα έδινε στους Έλληνες, βάζοντας υποθήκη το σύνολο των καραβιών τους.

Και φαίνονταν όλα να έχουν μπει στην θέση τους. Ανακοινώθηκαν 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε πλοιοκτήτριες εταιρίες. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στην ιστορία 15η σύνταξη. Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο καταργήθηκε αλλά σε διάστημα 3 χρόνων θα επιστρεφόταν σταδιακά πίσω στα νοικοκυριά. Ο ΦΠΑ στα νησιά πήγε στο 2,17% και στην ηπειρωτική Ελλάδα στο 3,78%. Το ίντερνετ με οπτική ίνα παρεχόταν πλέον δωρεάν, έτσι ώστε τα τρολ του κόμματος να μπορούν να εκφράζονται. Τα τρολ επίσης πήραν αύξηση 1 ευρώ ανά τουίτ και με ένσημα πλήρους απασχόλησης. Όλα έβαιναν ρολόι. Αν το κράτος δεν μπορούσε να παρέχει όλες αυτές τις παροχές, τότε θα πτώχευαν οι εφοπλιστές που είχαν βάλει σε υποθήκη την περιουσία τους και τα πλοία θα περνούσαν στο κράτος. Η 20η Σεπτεμβρίου, ημέρα της δεύτερης φοράς αριστερά, ήταν η μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Ακόμα και η αντιπολίτευση είχε παραδοθεί πλήρως. Ήξερε ότι είχε χάσει τις επόμενες εκλογές και ετοιμαζόταν να ψηφίσει το νομοσχέδιο που θα έκανε την Ελλάδα ένα Μονακό. Τότε όμως, λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία μπήκε στην αίθουσα η Τρόικα. Κινήθηκε προς το μέρος του πρωθυπουργού, του ψιθύρισε κάτι και αποχώρησε. Η ψηφοφορία όπως πάντα ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό. Κοιτώντας στον ουρανό και κάνοντας τον σταυρό του σαν καλός χριστιανός ψηφίζει όχι. Όλοι έμειναν αποσβολωμένοι. Η ψηφοφορία συνεχίστηκε. Τελικό αποτέλεσμα με ψήφους 300-0 «ΌΧΙ στο νέο νομοσχέδιο». Έτσι ο καπιταλισμός για ακόμα μια φορά δεν ανατράπηκε, αλλά τουλάχιστον η χώρα μας έκανε μια έντιμη διαπραγμάτευση.

Παναγιώτης Φραγκούλης