Αναμενόμενη εξέλιξη θεωρούν στο Ποτάμι την αντικατάσταση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, από την οποία παραιτήθηκε. «Ετσι κι αλλιώς, μετά το συνέδριο θα άλλαζαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι» σχολίασαν από τη Σεβαστουπόλεως, ανεξάρτητα από την επιλογή του βουλευτή του Ποταμιού.

Πάντως, ο Χάρης Θεοχάρης απευθύνει την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου προσωπικά στον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο συγχαίρει για την επανεκλογή του ως επικεφαλής του Ποταμιού και δηλώνει ότι στο συνέδριο εξέθεσε με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις του για τη στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος. «Ένιωσα το βάρος της ευθύνης το βράδυ του Σαββάτου, καθώς οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους. Δεν είδα, δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού» υποστηρίζει και σημειώνει: «Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις».

Ο κ. Θεοχάρης εκφράζει την ελπίδα ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την ανανεωμένη εντολή από το συνέδριο, θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξει τη μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. «Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού, παραμένω βουλευτής του» καταλήγει.

Δημήτρης Μηλάκας
Πηγή: topontiki.gr