Πηγή: Info-war.gr

Ευθεία επίθεση στα σχέδια του Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της εταιρείας Amazon που σχεδιάζει να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε ταξίδια στο διάστημα, πραγματοποίησε μέσω διαδικτύου ο Μπέρνι Σάντερς.

 

Σε tweet που ανέβασε απαντά σε μια παλαιότερη φράση του Μπέζος: “Ο μόνος τρόπος να εκμεταλλευτώ αυτούς τους μεγάλους οικονομικούς πόρους είναι να μετατρέψω τα κέρδη μου από την Amazon σε κεφάλαιο για ταξίδια στο διάστημα” είχε πει ο Μπέζος και ο Σάντερς του απαντά: Κύριε Μπέζος, μια άλλη ιδέα. Πλήρωσε τους υπαλλήλους σου αρκετά, ώστε να μην χρειάζεται χιλιάδες από αυτούς να εξαρτώνται από κουπόνια σίτισης.


 

Εδώ και χρόνια εργαζόμενοι καταγγέλουν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της Amazon. Μάλιστα, εργαζόμενοι της Amazon Ισπανίας έχουν προκηρύξει τριήμερη απεργία για τις 16-18 Ιουλίου, για δεύτερη φορά μέσα στο έτος. Διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών, τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία, τις περιορισμένες άδειες και τη μείωση του προσωπικού που έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει μέσα στο 2018. Ταυτόχρονα υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα για μποϊκοτάζ της εταιρείας κατά τις μέρες διεξαγωγής της απεργίας.

Στο παρελθόν ο Μπέρνι Σάντερς είχε σχολιάσει ξανά τον Τζεφ Μπέζος και τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων στην εταιρεία του, χαρακτηρίζοντάς τον μέρος μιας νόθου οικονομίας.