Με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 εκπαιδευτικών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αίτημα μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, με τους συμμετέχοντες να δέχονται την καταστολή της αστυνομίας και ρίψη χημικών.

dior

Πηγή: ThePressProject

Πλήθος δασκάλων, καθηγητών αλλά και φοιτητών βρέθηκαν στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, με επεισόδια να ξεσπούν και τα ΜΑΤ να τους απωθούν μέσα σε κλίμα εκτεταμένης έντασης, με την αστυνομία να κάνει και χρήση χημικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η ένταση σημειώθηκε όταν μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να μπουν στο χώρο, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθούν. Όπως αναφέρεται, την ίδια ώρα είχε εισέλθει στο υπουργείο αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια, τα ΜΑΤ παρέμειναν έξω από την κεντρική πύλη, ώσπου αποχώρησαν, με τους διαδηλωτές να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο, και κατόπιν στο κτίριο.

Σημειώνεται πως το ΚΚΕ κατήγγειλε «την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, έξω από το υπ. Παιδείας, σε διαδηλωτές αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς χάνουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών». Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η όξυνση της καταστολής και ο ζήλος της αστυνομίας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που προσανατολίζει τη δράση της αστυνομίας».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με το υπουργείο αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου απουσίαζε, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης συμφώνησαν με τους εκπαιδευτικούς πως δεν μπορεί να διεξαχθεί συζήτηση κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Τα ζητήματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης περιλαμβάνουν τα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης, που είναι μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων.