Επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στην οδό Ναυάρχου Βότση 11 στον Πειραιά πραγματοποίησε ομάδα χρυσαυγιτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

fave

Πηγή: ThePressProject

Στον χώρο βρίσκονταν πέντε άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό χώρο, περιμένοντας να ξεκινήσουν προγραμματισμένη συνέλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤhePressProject, εφτά άτομα εισήλθαν αθόρυβα στον χώρο φορώντας κράνη και μόλις έγιναν αντιληπτοί από τα άτομα μέσα στον χώρο άναψαν καπνογόνο, με το οποίο τραυμάτισαν ένα άτομο στο πρόσωπο, ενώ φώναζαν συνθήματα «Αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή» και «Εδώ είναι Πειραιάς».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι χρυσαυγίτες χρησιμοποίησαν έπειτα και πτυσσόμενα γκλοπ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν άλλον έναν άντρα και δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν» και χρειάστηκαν ράμματα.

Μια από τους τραυματίες και η δικηγόρος της οικογένειας τους Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία διαγνώστηκε «με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλαστικά ευμεγέθη τραύματα τριχωτού», σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, όπως ανέδειξε το omnia.tv.

Φεύγοντας οι δράστες έσπασαν ένα παράθυρο του κτηρίου, από έξω προς τα μέσα, ενώ δε σημειώθηκε καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

Ανακοίνωση του ΕΚΧ «Φαβέλα» για την επίθεση: