Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Στο χειρουργείο θα μπει το πρωί του Σαββάτου ο ένας από τους τρεις φοιτητές που τραυματίστηκαν το πρωί μετά την επίθεση των ΜΑΤ, έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Πρυτάνεων, στο Καβούρι. Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταύρωσε η Ελληνοφρένεια οι γιατροί εκτιμούν πως ο φοιτητής, που είναι μέλος της ΚΝΕ, θα πρέπει να χειρουργηθεί μετά την διαπίστωσή τους, πως υπέστη κάταγμα βραχιονίου.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων συνεχίζεται και αύριο στο ίδιο ξενοδοχείο, ενώ θα υπάρχει, μάλιστα και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Το κεντρικό πανό των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας έγραφε χαρακτηριστικά: «Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου, καμία διαγραφή φοιτητή, δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς. Να μπλοκαρούμε τα σχέδια υπουργείου-πρυτανείων».

Στην ατζέντα της συνόδου βρίσκονται σημαντικά θέματα για τις αλλαγές παρουσία της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως που παρουσίασε το σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με ταχεία ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι σαράντα θέματα βρίσκονται στην “ατζέντα” της Συνόδου Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων , η οποία ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30.